Erdoğan: Ticaret kanundaki değişiklikleri gerçekleştiririz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2006 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Ticaret Kanununun içerisindeki arzulanan beklenen değişiklikleri de rahatlıkla gerçekleştiririz. İktidar olarak buna da hazır olduğumuzu burada ifade etmek istiyorum" dedi.

17'inci Dünya Muhasebe Kongresinin açılışından konuşan Erdoğan, kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Her biri kendi alanında uzman olan katılımcıların son derece yararlı tespitler yapacaklarını, çok önemli kararlar alacaklarına inandığını ifade eden Erdoğan, kongrenin küresel muhasebe mesleği başta olmak üzere finans çevreleri ile mali denetim ve disiplin içinde yol gösterici olacağını vurguladı.

Küreselleşmenin hayatın her boyutunda kendini hissettirdiği çağımızda dayanışma içinde olmanın iş birliği güç birliği yaparak karşılaşılan sorunlara ortak çözümler aramanın zorunlu olduğunu belirten Erdoğan, dünyanın herhangi bir yerindeki bir sorunu bir diğerinden bağımsız olarak düşünmenin mümkün olmadığını, o nedenle 17'inci Dünya Muhasebe Kongresini çok önemli ve anlamlı bulduğunu vurguladı.

Muhasebecilerin görevlerini daha rahat yapabilmeleri için de önemli kolaylıklar getirdiklerini anlatan Erdoğan, "E-devlet kapsamında 2004'te e-bildirge, e-beyanname uygulamasını başlattık. Artık bütün muhasebecilerimiz vergi dairelerine oturdukları yerden internetten ulaşabiliyor, beyannamelerini, bildirgelerini doldurabiliyor" dedi.

Artık herkesin vergisini dilediği yerden yatırabildiğini söyleyen Erdoğan, "Muhasebe camiamızın mesleki zorluklarını ve karşılaştıkları sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Talep ve beklentileri biliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımıza da devam ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber