Şehit polisinin kredi borcu için kampanya

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORUM'da görevi başındayken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Elvan Arabacı'nın, ev almak için çektiği banka kredisini meslektaşı olan eşi ödeyemediği için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Çorum- Ankara Karayolu'nun 40'ncı kilometresinde, 25 gün önce trafik kazasına karıştıktan sonra olay yerinden kaçan TIR'ı, Alaca Kavşağı'nda durdurmak isteyen 8 yıllık trafik polisi Elvan Arabacı, Selahattin Tuzakçı'nın kullandığı 55 PD 633 plakalı minibüsün çarpması sonucu ağır yaralanmıştı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Arabacı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Ev almak için bir bankadan 3 ay önce 10 yıllık vadeyle 75 bin YTL kredi çeken Elvan Arabacı'nın bin 300 YTL olan aylık taksidini eşi Sonay Bilge Arabacı ödeyemedi ve konuyu Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman'a anlattı. Müdür Karaman da polis teşkilatının katılımıyla bir kampanya başlattı. Karaman, ?Şehidimizin eşinin bu kredi taksitlerini ödemesi imkansız. Biz de meslektaşları olarak ona sahip çıktık. Herkesin yardımını bekliyoruz? dedi.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Özel Kalem'de görevli polis memuru 1 çocuk annesi 29 yaşındaki Sonay Bilge Arabacı ise 75 bin YTL konut kredisi çektiklerini ve 10 yıl süreli geri ödeme taksitlerinin her ay için bin 300 YTL olduğunu belirterek, ?Faizleriyle birlikte bankaya 156 bin YTL ödeyeceğiz. Ancak bu parayı tek maaşla ödemem mümkün değil. O yüzden Emniyet Müdürü'nden yardım istemiştim? dedi. Bu arada şehit polis memuru Elvan Arabacı için Vakıfbank Çorum Şubesi'nde açılan 00158007286472807 numaralı hesaba hayırseverlerin de katkısının beklendiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber