İnternette teşhir bitti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP yönetimi Üsküdar olayına el koydu, açıkta içki içen vatandaşların teşhir edildiği bölüm yayından kalktı. AKP'li Ömer Çelik, "Asıl teşhir eden cezalandırılmalı" dedi

AKP yönetimi, Üsküdar Belediyesi'nin Salacak Sahili ile park ve korularda açıkta alkol alan vatandaşlara para cezası kesmesi ve bu kişileri belediyenin resmi internet sitesinde teşhir etmesine müdahale etti.

AKP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, Milliyet'in haberi üzerine dün Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır'ı arayarak parklarda içki içenlere ceza kesilebileceğini, ancak bunun internetten teşhir edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Üsküdar Belediyesi de akşam saatlerinde internet sitesinde, vatandaşlara alkol aldıkları için yazılan cezaların yer aldığı Encümen Kararları bölümünü yayından kaldırdı. Milliyet'in gündeme bomba gibi düşen dünkü manşetinin ardından CNN Türk'ün sorularını yanıtlayan AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik, ceza kesilen vatandaşların internetten teşhir edilmesinin parti içi disiplin kurulları tarafından cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Genel merkez uyarısı

Bu arada AKP Genel Başkan Yardımcısı Ergün, dün Çakır'ı arayarak teşhir uygulamasından vazgeçilmesini istedi. Milliyet'in sorularını yanıtlayan Ergün, "Ceza vermek ayrıdır, teşhir etmek ayrıdır. Bunları birbirine karıştırmamak gerekir" dedi. Ergün, parklarda içki içmenin belediye ve kabahatler kanununa göre suç olduğunu da sözlerine ekledi.

"NTV'ye Sorun" programında ise Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ile Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Kocasakal da konuyu tartışmak için Celal Pir'in konukları oldu. Ancak Çakır Kocasakal'la aynı programa çıkmayı kabul etmedi. Bunun üzerine, Çakır ve Kocasakal programa ayrı ayrı katıldılar.

Kocasakal, programda, Zabıta Yönetmeliği'ne dayanılarak kesilen cezanın hukuki dayanağı olmadığını belirtti.

Başkan Çakır bütün belediyelere çağrı yaptı

Uygulamayı savunan Başkan Mehmet Çakır, bugüne kadar 630 kişiye ceza kestiklerini belirterek, "İstanbul'da bütün belediyeler aynı uygulamayı yapalım, bütün bu yeşil alanlarda ve parklarda bu nahoş hadiseyi hep beraber kaldıralım" dedi. Cezaları vatandaşların şikâyeti üzerine kestiklerini anlatan Çakır, banklarda yatan veya yemek yiyenlerle ilgili herhangi bir şikâyet olmadığı için ceza kesmediklerini söyledi. Ceza kesilenlerin teşhir amacıyla internet sitesinde isminin yayımlanmadığını, uygulamanın 'şeffaflık' olduğunu savunan Çakır, "Bütün kararların yayımlanmasını yönetmelik emrediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber