Diyarbakır başvurusunu komisyona havale etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP'nin Sağlık Komisyonu üyelerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki toplumsal huzursuzluğa karşı TBMM'yi inisiyatife çağıran dilekçesini, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na havale ettiğini bildirdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Mart 2016 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır başvurusunu komisyona havale etti

MERİÇ TAFOLAR

CHP'nin sağlık Komisyonu üyeleri Nurettin Demir, Murat Emir, Niyazi Nefi Kara, Ceyhun İrgil, Erkan Aydın, Ali Şeker ve Çetin Arık tarafından TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a iletilen dilekçede, 7 Haziran sonrası Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar neticesinde siyasi, insani ve kültürel tahribatlar ortaya çıkardığına dikkati çekilerek, TBMM'nin inisiyatifi ele alması talep edilmişti. Kahraman, komisyonun başvurusuna verdiği yanıtta, şunları kaydetti:

'Yapabilecek işlem yok'

"İlgi dilekçenizle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illerde yaşanan terör olayları nedeniyle oluşan toplumsal huzursuzluğun ve hak ihlallerinin giderilerek ülkemizdeki barışın ve huzurun tekrar temin edilmesi için TBMM'nin gerekli inisiyatifi alması talep edilmektedir.

İlgi dilekçenizde belirtilen ülkemizin karşılaştığı sorunlarla ilgili TBMM'nin inisiyatif alması hem görevi hem de en tabii hakkı olduğu gibi Meclis Başkanlığı da TBMM organlarının ve milletvekillerinin bu çerçvedeki görevlerini yerine getirmelerini desteklemektedir. Bununla birlikte bu göreve ilişkin TBMM Başkanlığı olarak doğrudan yapılabilecek bir işlem bulunmamakla birlikte, anayasanın 98. maddesinde ve içtüzüğün 104. maddesinde yer alan usul takip edilerek bir meclis araştırması yapılması veya anayasanın 98. ve içtüzüğün 101. maddelerindeki usul takip edilerek TBMM Genel Kurulu'nda bir genel görüşme yapılması mümkün bulunmaktadır. Bu çerçevede TBMM'de bulunan siyasi parti gruplarının temsilcilerinin yapacakları istişari görüşmeler de önem arz etmektedir. Diğer yandan, söz konusu dilekçeniz insan hakları bağlamında değerlendirilmek üzere İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na gönderilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber