CHP'den Suriyeli sığınmacı araştırması

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Gürsul, Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine Suriyeli sığınmacılara ilişkin yaptırdıkları araştırma ile ortaya çıkan sonuçları açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2016 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den Suriyeli sığınmacı araştırması

Barış Gündoğan

CHP'de parti politikalarına yön vermek amacıyla ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Suriyelilerle ilgili Kilis'te bir araştırma yapıldı.

Eğitim ve bilgi teknolojilerinden sorumlu CHP Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araştırmanın 15-27 Mart'ta, Kilis'te Arapca çevirmen esliginde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çoğu sığınmacının "Esed'ın adamları bizi takip ediyor" korkusuyla görüşmek istememesi üzerine araştırmayı zor şartlarda yaptıklarını aktaran Gürsul, LRC araştırma şirketine yaptırdıkları araştırmada ilginç verilere ulaştıklarını söyledi.

"Neden Avrupa?"

Araştırmada, Suriyelilere "neden Avrupa'ya gitmek istedikleri"nin sorulduğunu bildiren Gürsul, bu soruya sığınmacıların yüzde 37'sinin "ev ve maaş" umuduyla Avrupa'ya gitmek yanıtını verdiğini, bu soruda eğitimin yüzde 16 düzeyinde kaldığını, "güvenlik", "çocukların geleceği", "dil eğitimi" gibi başlıkların yüzde 5'ler düzeyinde bulunduğunu aktardı.

Suriyelilerin yüzde 16'sının "para ve iş", yüzde 14'ünün "yüksek kira", yüzde 10'unun da "sağlık" sorunlarından şikayet ettikleri belirlendi.

Turklerle resmi evliligin kolaylastırılmasını isteyen Suriyelilerin bir diğer isteği ise internet ve medya olanaklarının iyileştirilmesi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber