Kaymakamı, FETÖ intihara sürüklemiş

Bozova Kaymakamı Akgün'ün, Paralel Çete'nin ihale yolsuzluklarıyla mücadele ederken baskı nedeniyle intihara sürüklendiği anlaşılınca 5 yıl önceki dosya yeniden açıldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Mart 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakamı, FETÖ intihara sürüklemiş

"Devletin bir kuruşu Allah'a çok şükür boğazımdan geçmedi ama geçenlere mani olamamışım (...) Devletimi bilmeyerek zarara uğrattım (...) Çok büyük hatalar yapmışım... (... ) Maalesef Ahmet şer..sizinin yaptıkları ve benim bunları engelleyememem canıma mal oldu. Hepsinin Allah belasını versin..."

Bu satırlar, 5 yıl önce henüz 31 yaşındayken görevi başında intihar eden Şanlıurfa Bozova ilçesi Kaymakamı Caner Akgün'ün ardında bıraktığı mektubun giriş cümlesine ait. Akgün, başarılı bir bürokratken, Paralel Yapı'nın yolsuzluklarını takip ettiği için tehdit edilmiş ve baskılar sonucu 2011 yılında koruma polisinin silahıyla intihar etmişti. 5 yıl önce açılan soruşturma dosyası FETÖ tarafından kapatıldı. Kaymakamın, silahını kullandığı koruma polisini zan altında bırakmamak için yazdığı nottaki 'Ölümümden kimse sorumlu değildir' ifadesi özellikle sızdırılıp, olay kamuoyuna basit bir intihar gibi sunuldu. Akgün'ün intihar gerekçesini kaleme aldığı 10 sayfalık mektup ise soruşturma dosyası gibi tozlu raflardaki yerini aldı. Ancak yıllar sonra gelen ihbar üzerine dosya yeniden açıldı.

ÇARPITTILAR

Karartılan 10 sayfalık mektup incelendiğinde, Şanlıurfa'daki ihale yolsuzluklarıyla ilgili ayrıntılara ulaşıldı. Mektupta, 'SODES İhaleleri' başlığı altında FETÖ ile bağlantılı kişi ve kurumlar arasında adı geçen şahıslar ve okullar yer alıyordu.

İhalelere şartnameye uymayan iki firmanın, (Sema Basın Yayın Tic. A.Ş. ve Kavram Dershanesi) katılıp kazandığı belirtilse de Kaymakam Akgün'ün mektubunda dikkat çektiği FETÖ'cü okulun Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin'in adı soruşturmaya dahil edilmedi ve Paralel, yolsuzluğun üstünü kapattı.

'EŞİMİ İNTİHARA ZORLADILAR'

Kaymakam Akgün'ün intiharının ardından 5 aylık kızı ile olayın şokunu yaşayan eşi Tuba Akgün, "O korkak değildi. Yolsuzlukların da üzerine cesaretle gidebilecek biriydi. Hem inançlıydı. Vakit namazlarını kılardı, bu nedenle intiharı düşünecek biri değildi. Ya bu intihara zorlandı ya da başka bir durum" var demişti. Acılı baba Mehmet Akgün ise kentteki hiç bir yetkilinin oğlunun ölümüne dair bilgi vermemesine tepki göstermiş, adeta 'karartma uygulandığına' vurgu yaparak, "Oğlumun neden öldüğünü öğrenmek istiyorum. Ş.Urfa Valisi dahi hiçbir yetkili bana bilgi vermedi. Sadece 'Oğlun intihar etti' haberi geldi. Oysa birilerinin bana intihar detayları hakkında bilgi vermesi gerekir" demişti.

PARALEL TEHDİT

5 yıl sonra gelen ihbar üzerine yeniden başlatılan soruşturmada, kentte FETÖ ile bağlantılı okul ve dershane yöneticilerinin ihale yolsuzluğu yaptığı, bunu ortaya çıkaran Bozova Kaymakamı Akgün'ü de "Yolsuzluğu senin üstüne yıkarız" diye tehdit ederek intihara sürükledikleri iddiası araştırılmaya başlandı. Akgün'ün ihbar mektubundaki iddiaları doğruluyan iki bilirkişi raporu, bir hakimin gerekçeli şerhi soruşturmaya ışık tuttu.

İHALEDE FESAT

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma çerçevesinde, ihaleye fesat karıştırdıkları ve intihara sebep oldukları iddiasıyla Kaymakam Akgün'ün ihbar mektubunda adı geçen ve o tarihte ifadesi bile alınmayan Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ile Mehmet Tahir Ersavaş ve Hüseyin Öğretmen'i dinlemesi bekleniyor. Kentteki, ihale komisyonu üyeleri, FETÖ/PDY'ye yakın okul ve dershanelerin yöneticileri ile genç kaymakamın intiharını ve geride bıraktığı ihbar mektubunu örtbas ettiği ileri sürülen emniyet ve yargı mensupları da mercek altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber