Polis, DHKP-C yayın organına 2 saate girebildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C'nin Sultangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan yayın organı Yürüyüş dergisine '30 Mart' operasyonu düzenledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Mart 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis, DHKP-C yayın organına 2 saate girebildi

Yunanistan'daki örgüt merkez komitesi ile 'eylem' görüşmelerinin yapıldığı dergiye yönelik baskında DHKP-C'li Ümit Ç., Ebru Y., Tahsin S., Yeliz K. ve Beşir E. gözaltına alındı. Operasyon sırasında binaya yönelik istihbari çalışmada teröristlerin, Yunanistan'daki örgüt liderleriyle video-konferans yoluyla görüşme yaptığı tespit edildi. Bu görüşmede DHKP-C'lilere '30 Mart saldırıları' için talimat iletildiği belirlendi.

İÇERİ 2 SAATTE GİRİLEBİLDİ

Apartman dairesine ani bir baskınla girmek isteyen polis ekipleri, bir sürprizle karşılaştı. Teröristler, daire iç duvarlarını kalın demir levhalarla kaplamıştı. Duvarın kırılması ve demir sacların delinmesi işlemi polise 2 saate mal oldu. Polisin içeri girmek için uğraştığı dakikalarda içerideki teröristler ise, 'haberleşme odası' olarak kullandıkları odada bulunan bilgisayar ve harddiskleri ateşe vermekle meşguldü. İçeri girildikten sonra yapılan incelemede, örgütün 'merkez komitesi' ile yazışma yapılan haberleşme odasında yangın çıkarıldığı ve çok sayıda bilgisayarın imha edildiği tespit edildi. Derginin diğer odalarında bulunan dijital materyallere ise incelenmek üzere el koyuldu.

Hamdi Koçoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber