Türkiye'de kanser artış hızı durağanlaştı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de kanserde artış hızının durağanlaştığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2016 17:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Türkiye'de kanser artış hızı durağanlaştı

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye'de kanserde artış hızının durağanlaştığı, kanser kayıtlarındaki düzelmenin bunun en önemli nedeni olduğu ve tütüne bağlı kanserlerde erkeklerde büyük oranda azalma görülmeye başlandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'de yılda her yüz bin erkeğin 278'inde, her yüz bin kadının ise 188'inde kanser geliştiğine işaret edildi.

Türkiye'de kanser insidansının, dünya ortalamasının hafif üzerinde seyrettiği, Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD gibi gelişmişlik düzeyi yüksek ülkelere oranla kanser açısından hem kadınlarda hem de erkeklerde daha düşük bir hızda olduğu ifade edildi.

İlk beş kanser türünün gelişmiş ülkelerle benzerlik gösterdiği belirtilen açıklamada, "Erkeklerde akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri en sık görülen kanser türleridir. Verilerimize baktığımızda, kanserde geçmiş yıllarda görülen artış hızının durağanlaştığını görmekteyiz. Elbette kanser kayıtlarındaki düzelme bunun en önemli sebebi olsa da tütüne bağlı kanserlerde erkeklerde azalma trendi de görülmeye başlandı." ifadelerine yer verildi.

Duygu Yener

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber