İçinden metal çıkan böbrek ilacına toplatma

Türkiye'de Şubat ayında yaşanan bir olay üzerine böbrek yetmezliği ve hemodiyalize bağlı yaşam süren hastaları ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 01 Nisan 2016 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçinden metal çıkan böbrek ilacına toplatma

Eczaneden Osvaren 435 mg'lik tablet ilaç alan bir hasta ilaç kutusu içerisinde tablet bölümünde metal parçası olduğunu görünce soluğu doktorda aldı. Vatan gazetesinden Mehmet Ali Demir'in haberine göre doktor da yaşanan olayla ilgili ilacın ruhsat sahibi olan Fresenius Medical Care firmasını arayarak durumdan haberdar etti. Firma, yaşanan gelişme üzerine seriyi incelemeye aldı. Durumun Sağlık Bakanlığı'na da bildirilmesi üzerine bakanlık 11 Mart'ta tüm Türkiye genelinde ilacın hatalı üretilen serisi ile ilgili toplatma kararı aldı.

Fresenius Medical firması yaşanan sıkıntı ile ilgili ilacın üretildiği Almanya'daki merkezi ile irtibata geçerek durumu bildirdi. Yapılan incelemelerde ilacın üretilen WGO10200 serisinin sakıncalı olduğu ortaya çıktı.

Firmanın Almanya merkezinde de konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Fresenius Medical Care firması konuyla ilgili Vatan'ın sorusuna, "Ruhsat sahibi olduğumuz "Osvaren 435mg/235mg Film Tablet" adlı ürünümüz ile ilgili hastanın şikayeti üzerine durum vakit kaybetmeden üretimin yapıldığı Almanya Genel Merkezi'ne bildirilmiştir. Konu açıklığa kavuşturuluncaya kadar ilgili serinin hızlıca toplatılmasına karar verilmiştir" denildi.

Mehmet Ali Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber