FETÖ operasyonlarında, üç ayda 675 kişi gözaltına alındı

Devlet içinde yapılanarak çıkarları doğrultusunda usulsüzlük, yasa dışı uygulama ve kumpas çalışmaları yürüten FETO/PDY'ye yönelik bu yılın 3 ayında düzenlenen operasyonlarda 675 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2016 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ operasyonlarında, üç ayda 675 kişi gözaltına alındı

Devlet içinde yapılanarak çıkarları doğrultusunda usulsüzlük, yasa dışı uygulama ve kumpas çalışmaları yürüten Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETO/PDY) yönelik bu yılın 3 ayında düzenlenen operasyonlarda 675 kişi gözaltına alındı, bunlardan 187'si cezaevinde bulunuyor.

Operasyonların başladığı 2014'ten bu yana gözaltına alınan 2 bin 500'e yakın zanlıdan 465'i tutuklu yargılanıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yılbaşından bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 675 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 187'si cezaevinde bulunuyor.

2 yılda bin 800 dolayında kişi gözaltına alındı

FETÖ/PDY'ye yönelik 2014'te "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "devlet bürokrasisinde, emniyette ve yargıda yapılanmak", "örgüte yakın kişilerin kamu kurumlarına ve TSK'ya yerleşmesini, yükselmesini sağlamak ve buralardaki bazı personelin tasfiyesini yapmak", "örgüte finansman sağlamak", "çıkarları doğrultusunda siyasetçileri, askerleri, iş adamlarını, bürokratları, emniyet personelini, gazetecileri, akademisyenleri usulsüz ve yasa dışı dinlemek", "KPSS ve emniyet sınavları ile askeri sınavlarda usulsüzlük yapmak" gibi çok sayıda suçtan operasyon başlatılmıştı.

2015 yılı sonu itibarıyla aralarında FETÖ/PDY'nin üst yönetiminden isimlerin de olduğu 278 şüpheli cezaevinde bulunuyordu.

Savaş Güler, Rıfat Yerlikaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber