Tamince: Rusya krizi geçici, birbirimize muhtacız

Rixos Hotels Başkanı Fettah Tamince turizmde yaşanan krizin geçici olduğunu ve krizi atlatmanın en önemli yolunun daha fazla yatırım yapmak olduğunu söyledi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 02 Nisan 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tamince: Rusya krizi geçici, birbirimize muhtacız

Sinan BİLGENOĞLU

Rixos Pera İstanbul'da basın mensuplarıyla buluşan Rixos Hotels Başkanı Fettah Tamince, Rusya ile yaşananın ilk kriz olmadığını vurgulayarak "Krizler her zaman olabilir ama hem Türkiye hem de turizm sektörü olarak bu sorunun altından kalkabilecek güçteyiz. Biz Rixos Hotels olarak bölgemize ve insanımıza yatırımlarımızı, artırarak sürdürüyoruz" dedi.

Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirten Tamince, "Coğrafyamız çok kolay bir coğrafya değil. Biz ciddi anlamda olan bitenden etkileniyoruz ama diğer taraftan da hayat devam ediyor, insanlar seyahat ediyor. Ülkemizin sahip olduğu zenginlikler, turizm ürünlerimiz, edindiğimiz başarılar bunların üstesinden gelebilecek güçte" dedi.

'RUSYA DA MUHTAÇ'

"Rusya'da yatırımları olan, Rusya'yı iyi bilen biriyim. Rusya bizim için çok önemli bir ülke. Rusya ile olan krizin de geçici olduğunu düşünüyorum. Biz ne kadar Rusya'ya muhtaçsak Rusya da bize muhtaç. Biz birbirimize çok yakın iki toplumuz. 4.5 milyon Rus ziyaretçi geliyor ülkemize ama bunun 3.5 milyonu 500 dolar ile 10 gün tatil yapıyor. Bunu dünyanın hiçbir yerinde verebilecek bir ülke yok. Kimse kimseye bir şey hediye etmiyor. Bu karşılıklı alışveriştir" diyen Tamince, Rusya ile yaşanan krizin yumuşamaya başladığını, sorunun kısa süre içinde çözüleceğine inandığını sözlerine ekledi.

'EXPO 2016 FIRSAT'

Öte yandan EXPO 2016'nın büyük fırsat olduğunu söyleyen Tamince, "Antalya'da teması 'Çiçek ve çocuk' olan EXPO, 23 Nisan'dan başlayıp 6 ay sürecek. İnsanlara 'Çok büyük bir yatırım yaptık. Dünyanın yüzlerce bölgesinden çiçekler getirdik. Krizi aşabilmenin en iyi yolu yatırım yapmaktır dedik ve Antalya'da 1.2 milyar liralık yatırımlar bir otel ve temalı park projesi olan "Rixos The Land of Legends"i mayıs sonunda açacağız" dedi.

'TURİSTİ SİLAHLI GÜVENLİK İYİ HİSSETTİRMEZ'

Terörün küresel bir tehdit olduğunu belirten Tamince, "Saldırılara ne kadar üzüldüysek Belçika'daki, Fransa'daki saldırılara da o kadar üzüldük. Biz yılda 1 milyon kişiyi ağırlıyoruz. Müşterilerimize hiçbir zaman sizin için daha güvenli bir ortam hazırladık demiyoruz. Sizin için otelimize yeni bir mutfak ekledik, yeni spor sahaları açtık, bahçemizi yeniledik diyoruz. Sokaklarda dolaşan silahlı güvenlik güçleri insanların daha iyi hissetmesini sağlayamaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber