Şura'da Bakan Çelik'ten yeni binyılın önerisi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gergin Şura'nın esprisi Çelik'ten

Katsayı, İHL'ler, meslek liseleri ve siyasi etki tartışmalarıyla gündeme damgasını vuran Milli Eğitim Şurası'nın tek esprisini Milli Eğitim Bakanı Çelik patlattı. Ancak Çelik'e verilen cevap yine ortamı gerdi:

17. Milli Eğitim Şurası'nın son gün çalışmalarında ?Küreselleşme ve AB Sürecinde Türk Eğitim Sistemi? adlı komisyonun raporu tartışılmaya başlandı. Rapor kapsamında söz alan 16. Dönem Kırşehir Milletvekili Mustafa Eşrefoğlu Şura katılan bir maaş ikramiye önerdi. Bakan Çelik de ?Sayın Maliye Bakanı'nın yanına giderken sizi de yanıma alacağım? dedi.

Bolu Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Celal Aslan da öğretmenlere ikramiye talebinde bulunurken, Bakan Çelik'ten esprili bir yanıt geldi. Çelik, ?Ben de Sayın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın soyadının, Paraakıtan olarak değiştirilmesini öneriyorum? dedi.

SENDİKA BAŞKANI'NA FIRÇA

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı da öğretmenlere 24 Kasım'da bir ikramiye verilmesini isterken, Bakan Çelik'in Kemal Unakıtan'ı engel göstermemesi gerektiğini ifade etti. Avcı, ?İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara? sözümüz doğrultusunda öğretmenler için Bakan, Maliye Bakanı Unakıtan'dan istekte bulunmalıdır? dedi. Bakan Çelik ise Avcı'nın örnek verdiği atasözünü tepki göstererek, ?Hiç şık olmadı? dedi. ?Ben istiyorum bir yüzüm kara oluyor ama Sayın Unakıtan vermezse yüzü kapkara oluyor. O yüzden bu atasözü de olsa benzetme hiç şık olmadı? dedi. Avcı'nın atasözünü iyi niyetle söylediğini ifade etmesi üzerine Bakan Çelik, ?İyi niyetinizden zerre kadar kuşkum yok ama cehenneme giden bütün yollar iyi niyetle döşenmiştir. İyi niyetinizi özür olarak kabul ediyorum? karşılığını verdi. Bu arada eğitimci ve Öğretmen Dergisi'nin yöneticisi Zeki Sarıhan ?Sayın Bakan teşbihte hata olmaz? demesi üzerine Çelik, alkışlandığı şu sözleri söyledi:

TOSUNLU, ÖKÜZLÜ İZAH

?Teşbihte hata olmaz demek, teşbihte hata yapılmaz anlamındadır. Türkçeci ve edebiyatçılarımız bu konuyu tartışmalıdır. Çünkü toplum yanlış biliyor. Ben şimdi bir gence ?tosunum' deyip sırtına vursam hoşuna gider, ama ?öküzüm' deyip sırtına vursam gücüne gider. Oysa tosun da öküzdür.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber