Mardin Valiliği'nden 'operasyon' açıklaması

Mardin Valiliği: - "Bir takım odaklarca, operasyona ilişkin ortaya sürülen eksik veya kasten çarpıtılmış hatalı bilgilerin tamamı gerçek dışıdır. Valilik makamınca kolluk güçleri ve askeri birlikler tarafından sunulan operasyon taleplerinin tamamı onaylanmış bununla beraber yeni operasyonların talimatları da bizzat Valilikçe verilmiştir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2016 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin Valiliği'nden 'operasyon' açıklaması

Mardin Valiliği, Nusaybin'deki operasyonlara ilişkin, bir takım odaklarca operasyona ilişkin ortaya sürülen eksik veya kasten çarpıtılmış hatalı bilgilerin tamamının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, milli güvenliği ve kamu düzenini tehdit eden, güvenlik güçleri ve vatandaşların can ve mal güvenliği ile temel hak ve hürriyetlerini hedef alan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonların demokratik hukuk kuralları çerçevesinde kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda, Nusaybin ilçesinde 14 Mart 2016 tarihinde başlatılan operasyonun başarıyla sürdürüldüğü, şimdiye kadar 3'ü sağ olmak üzere toplam 175 teröristin etkisiz hale getirildiği, 129 barikatın kaldırıldığı ve 391 el yapımı patlayıcının imha edildiği anımsatıldı.

Bunun yanı sıra gerek sosyal medya, gerek yazılı basın üzerinden bazı art niyetli kesimlerce valilik makamına yönelik ortaya atılan iddiaların üzüntüyle karşılandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bir takım odaklarca operasyona ilişkin ortaya sürülen eksik veya kasten çarpıtılmış hatalı bilgilerin tamamı gerçek dışıdır. Valilik makamınca kolluk güçleri ve askeri birlikler tarafından sunulan operasyon taleplerinin tamamı onaylanmış, bununla beraber yeni operasyonların talimatları da bizzat valilikçe verilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilgili birimlerince 17, İl Jandarma Komutanlığınca 46, İl Emniyet Müdürlüğünce 8 olmak üzere toplam 71 operasyonun gerçekleştirilmesi için izin ve talimat verilmiştir."

Terör örgütüne karşı son bir yıl içinde Mazıdağı, Dargeçit, Derik, Nusaybin, Kızıltepe ve diğer ilçe merkezlerinde ve kırsallarında kahraman polis, asker ve korucularla tam bir uyum ve hukuk içinde başarılı operasyonlar gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, terör örgütü mensuplarına karşı Nusaybin'de yürütülen müşterek operasyonun da başarıyla sonuçlandırılıp vatandaşların terör tasallutundan kurtarılacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber