BOTAŞ müfettişi sırlarıyla gömüldü

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Kasım 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'da önceki gün makam odasında silahıyla yaşamına son veren BOTAŞ Başmüfettişi Metin Özbalcı, dün sırlarıyla toprağa verildi. Metin Özbalcı (46)'nın cenazesi otopsinin ardından Karşıyaka Camii'ne getirildi. Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ üst düzey yöneticilerinin katılmadığı törende Özbalcı'nın eşi Melahat, kızı Melike Özbalcı ayakta güçlükle durabildi. Özbalcı'nın kayınbiraderi Orhan Algın yaptığı açıklamada 'Eğer Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devleti ise savcısıyla, basınıyla bu intiharı aydınlatır. Metin'i 19 yıldır tanırım. İntihar edecek bir insan değildi' diye konuştu. Metin Özbalcı, Karşıyaka Mezarlığı'na sırlarıyla gömüldü.

Mesai arkadaşları ise olayın şaşkınlığını yaşıyor. Özbalcı'nın, intiharından bir saat önce 'çok neşeli' olduğunu, hatta kendilerine espri yaptığını söyleyen arkadaşları, 'Bizi Adana'da dün oynanan BotaŞspor maçına davet etmişti' dediler.

SORUŞTURMA ÜZDÜ

15 yıllık görev süresince dürüstlüğüyle dikkat çeken Özbalcı iki kez soruşturma geçirmiş. BOTAŞ yönetiminin Özbalcı'dan kurumda staj yapan kızına verilen 800 YTL'yi geri istediği ve hakkında soruşturma açtığı anlaşıldı. Özbalcı'nın bu soruşturma nedeniyle üzüntü yaşadığı da öğrenildi. İntihar nedeninin aydınlatılması için müfettişin bilgisayar ve disketleri ile cep telefonu inceleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber