Sır intiharda 'baskı' iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Kasım 2006 11:15, Son Güncelleme : 29 Eylül 2020 12:28
Sır intiharda 'baskı' iddiası

BOTAŞ Başmüfettişi Metin Özbalcı'yı intihara götüren sır perdesi aralanmaya başladı. Özbalcı'nın, BOTAŞ Genel Müdür Vekili ...ve BOTAŞ ...Daire Başkanı ....baskılarından bunaldığı için intihar ettiği öne sürüldü.

Özbalcı'nın yaşadığı sıkıntıları bilen BOTAŞ'tan bir arkadaşının Hürriyet'e yaptığı açıklamaya göre olaylar şöyle gelişti:

Metin Özbalcı, bir önceki Teftiş Kurulu Başkanı ...döneminde ....hakkında, görevini yapamadığı ve devleti zarara uğrattığı yönünde 10 ayrı suçlamayı içeren bir soruşturma raporu düzenleyerek, görevden alınmasını talep etmişti.

RAPORU GERİ ÇEK

Bu rapor, Genel Müdür Vekili ...'a verildi. Birbirine yakın olan ...ve .., Başmüfettiş Özbalcı'nın raporunu geri çekmesini istedi. Özbalcı, raporunun belgelere dayalı ve doğru olduğunu savunarak, geri çekmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine ..., kendine yakın olduğu iddia edilen iki eski Başmüfettişin görüşlerini de rapora ekleyip, üzerine de "Görüşünüze katılmıyorum" notu düşerek, Özbalcı'ya geri gönderdi. ....de, Özbalcı'yı "Asılsız rapor düzenlemek" suçlamasıyla genel müdürlüğe şikayet etti. Düzyol, bu şikayeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na havale etti.

İŞ AKDİ FESHEDİLSİN

Bununla yetinmeyen ..., intihardan bir gün önceki BOTAŞ Yönetim Kurulu toplantısında, Özbalcı'nın iş akdinin feshini önerdi. Ancak, Yönetim Kurulu üyeleri, elde somut delil olmadığını belirterek, buna olur vermedi. Bu arada, Özbalcı ile ....arasında bir tartışma geçti. Baskılardan bunalan Özbalcı yakınlarına, "Çok üzerime geliyorlar. Ya kendime birşey yapacağım, ya da bunlara" dedikten sonra yaşadığı olayları bir mektupla anlatıp odasında intihar etti. Özbalcı'nın arkadaşı, "Bütün bunlar sabittir. Arkadaşımızın masasına bıraktığı ve Savcılığın el koyduğu mektupta da bütün bunlar yazılı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber