'Kılıçdaroğlu, siyasette edebin, seviyenin, ahlakın bittiğini göstermiştir'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlerle siyasette edebin, seviyenin, ahlakın bittiğini göstermiştir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2016 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kılıçdaroğlu, siyasette edebin, seviyenin, ahlakın bittiğini göstermiştir'

Muş'ta temaslarını sürdüren Bozdağ, Muş Belediyesini ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'nin en güçlü partisi olduğunu söyledi.

AK Parti'nin Türkiye'nin her yerinde alkış aldığını belirten Bozdağ, diğer partilerin ise bazı yerlere hatta bazı ilçelere sıkıştığını ifade etti.

Türkiye'nin tamamını, tüm illerini kucaklayacak bir projeyi CHP'nin de MHP'nin de HDP'nin de geliştirme şansı olmadığını söyleyen Bozdağ, "Neden? Söylemleri, eylemleri, planı, programı ortada. Bütün bunlar Türkiye partisi olma iddiasında olan partilerin gerçek anlamda Türkiye partisi olamayacaklarının somut göstergesi." diye konuştu.

AK Parti'nin ise Türkiye'nin partisi olmayı başardığını, milletin her bir evladının yaşadığı diyarlardan oy aldığını, başkanlar, yetkililer seçtiğini belirten Bozdağ, bu durumdan duydukları mutluluğu dile getirdi.

"Türkiye partisi olmayı Türkiye'nin her yerinde takdir toplayacak siyaset üretmeyi başaramazsak Türkiye'yi hiçbir şekilde geleceğe taşıyamayız." diyen Bozdağ, "Diğer partilere de diyoruz ki siz de bunu başarın. Bir ilin, ilçenin, bölgenin, belirli bir ideolojinin, belli bir grubun partisi, siyasi borazanı değil milletin partisi, milletin sesi olun ve bu memleketin her tarafında siyaset yapın diyoruz." ifadesini kullandı.

Paralel yapının siyasi partileri kullandığını belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen bana gensoru verdi HDP'liler. Baktığın zaman içindeki konulara, HDP'lilerin ilgilendiği konular belli ama bir bakıyorsun paralel yapının ilgilendiği konular daha fazla. CHP'nin konuşmasına baktım, onların konuşmasına baktım sonra Genel Kurulda dedim ki bu gensoruyu siz mi verdiniz? HDP adına mı verdiniz? Yoksa paralel yapı adına mı verdiniz? Herkes bambaşka yerde. Millet adına, milletle beraber Türkiye'de siyaset yapmayı başarmış tek parti AK Parti. Milletimizin hakkını, hukukunu korumaya devam edeceğiz."

- "Siyaset bir edep, ahlak işidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini eleştiren Bozdağ, şöyle devam etti:

"Siyaset bir edep, ahlak işidir. Konuşurken de edebimizi korumak, bu toplumun ahlak anlayışına saygı göstermek ve onu üslubumuza, davranışlarımıza yansıtmak bizim için olmazsa olmaz vazifedir. Ahlak siyaset içinde en güvenilir limandır. Hepimiz ahlak kurallarına uymaya, edep içerisinde konuşmaya, karışımızdakine görüşlerimizi ve düşüncelerimizi saygı ve nezaket içerisinde ifade etmeye mecburuz.

Sayın Kılıçdaroğlu, Aile ve sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlerle siyasette edebin, seviyenin, ahlakın bittiğini göstermiştir. Bir anamuhalefet partisi lideri hele kadın ve aileden sorumlu kadın bir bakana karşı söylenemeyecek nezaket dışı, edep dışı, ahlak dışı kirli bir dille konuşmasını kabul edebilir miyiz? Sürekli başkalarını eleştiriyorlar ama küfrü, hakareti bir siyaset zannediyorlar. Edepsizliği, ahlaksızlığı siyaset zannediyorlar. Edepsizliğin adı siyaset değildir. Siyaset temiz bir dille, temiz bir üslupla konuşmayı gerekli kılar."

"Herkes heybesinde ne varsa onu dışarı döker." ifadesini kullanan Bozdağ, "Demek ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun heybesinde iyi şeyler yok. Milletin ayakta alkışlayacağı fikirler yok. Olsa onu söyler." dedi.

Eleştirmenin doğal bir hak olduğuna ancak hakaret etmenin böyle değerlendirilemeyeceğine işaret eden Bozdağ, cinsiyetçi bir yaklaşımla ayrımcılık yapmanın ve hakaretin kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı.

Bozdağ, "Buna karşı herkesin tavır koyması lazım. Kadın haklarını savunanlara bakın, birisi bir laf söylediği zaman manşetlere koyanlara bakın Kılıçdaroğlu'nun konuşması üzerine aynı çevrelerin sükutuna bakın. Nerede bu kadın örgütleri. Her gün AK Parti'yi eleştirenler, kadın haklarını çiğniyorsunuz diyenler kadınlara karşı en büyük ahlaksızlığı, çirkefliği yapan Kılıçdaroğlu'na karşı ağızlarını açıp bir kelime, bir cümle söylediler mi?" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bozdağ, toplantının ardından Bitlis'e hareket etti.

Sabri Yıldırım,Yahya Sezgin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber