'Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının sonunun başlangıcıdır'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri için, "Dostça söylüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu bu yanlışından dönmezse bu, Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının sonunun başlangıcıdır. Dolayısıyla böyle bir şeyi Türkiye siyaseti kaldırmaz. Türkiye siyaseti hele hele bir parti liderinin ağzından, hele bir anamuhalefet partisi liderinin ağzından böyle bir sözü duymayı asla kaldırmaz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2016 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının sonunun başlangıcıdır'

Kurtulmuş, Kanal 24'te gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı.

Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na ilişkin sözlerinin hatırlatılmasının ardından, "Kılıçdaroğlu'ndan böyle bir şey bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine Kurtulmuş, bunların son derece talihsiz, seviyesiz, edepsiz sözler olduğunu bildirdi.

Bunu bir ana muhalefet partisi liderinin söylemesinin bu talihsizliği, seviyesizliği, edepsizliği bir kat daha arttırdığını belirten Kurtulmuş, "İnsanoğlunun dili sürçebilir, yanlış bir şey söylemiş olabilir. Ama erdem onu gerektirir ki 'Ya bunu kastetmedim, yanlış anlaşıldı, dilim sürçtü özür diliyorum' diyebilir. Biz onun için ilk anda özür dilemeye davet ettik. Özür dilersiniz ve ondan sonra bir daha böyle bir şey olmamasını temenni edersiz. Ama maalesef yaptıklarına sahip çıkması, fikrinde ısrar etmesi, 'Bu sözü ben değil başkası söylemişti. AK Partili eski bakanlar söylemişti' gibi kendisince bir mazeret üretmeye kalkması, bütün bu suçları biraz daha katlıyor. Yani taammüden olduğu açıkça ortaya çıkmış oluyor. Dolayısıyla asla kabul edilemez, asla hiçbir mazeretle örtülemez, hiçbir şekilde tasvip edilemez bir şey bu." ifadesini kullandı.

- "Görüşünde ısrar etmesi kabul edilemez, tasvip edilemez"

Kurtulmuş, bu sözlerin siyasetin ötesinde, Kılıçdaroğlu'nun kendi kişiliğini de ele veren bir açıklama olduğunu bildirdi.

"Kılıçdaroğlu'nun görüşünde ısrar etmesi, ısrarlı bir şekilde bu suça devam etmesi, yapmış olduğu bu yanlışlığı, bu edepsizliği bir türlü örtmeye çalışması asla kabul edilemez, tasvip edilemez" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Nihayetinde siyasetçiyiz. Ama siyasetçi kimliğimizden önce insan kimliğimiz var. Hele hele Türkiye'nin bu kadar zor şartlar içinden geçtiği bir günde siyasette daha anlayışlı olmak, daha nezaketli bir dil kullanmak ve daha fazla birbirimizi anlamak mecburiyetindeyiz. Böyle bir ortamda 'ola ki bir yanlışlık yapmıştır, bir gaf içerisine düşmüştür' diyerek sayın bakandan özür dilemeye davet ettik. Ama ne gezer, bırakın özür dilemeyi suçunda, bu yapmış olduğu edepsizlikte ısrar etmesi asla anlaşılabilir asla affedilebilir değildir."

- "Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının sonunun başlangıcıdır"

Kurtulmuş, "Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu'ndan ne bekliyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Dostça söylüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu bu yanlışından dönmezse bu, Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının sonunun başlangıcıdır. Dolayısıyla böyle bir şeyi Türkiye siyaseti kaldırmaz. Türkiye siyaseti hele hele bir parti liderinin ağzından, hele bir ana muhalefet partisi liderinin ağzından böyle bir sözü duymayı asla kaldırmaz. Dolayısıyla bu, zannediyorum ki kendi siyasi hayatının da sonu olacak, onun başlangıcını oluşturacak olan bir sözdür. Şahıs olarak, hükümet olarak resmi bir özür beklemiyoruz. İnsani olarak bir bakan, bir anne, bir kadın olan Sayın Ramazanoğlu'ndan özür dilmesi, bundan sonra en azından insani olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nun düşmüş olduğu durumdan kendisini kurtarması için zaruridir."

- "Meselenin bütün boyutlarıyla..."

"Türk vatandaşlara ait kimlik bilgilerinin sızdırıldığı" iddiasına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, bununla ilgili Adalet Bakanlığının gerekli soruşturmaları başlattığını hatırlattı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçime giren partilere seçim zamanlarında seçmen kayıtlarının verildiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Öyle anlaşılıyor ki bu sürede bir sızma ortaya çıkmış. Ama resmi bir şey söyleyebilmemiz için bu soruşturmanın bitirilmesini beklememiz lazım. Burada meselenin bütün boyutlarıyla aydınlatılmasının temin edilmesi gerekiyor." dedi.

"Söz konusu bilgilerin sızdırılmasında Paralel Devlet Yapılanması (PDY) bağlantısı olduğu" iddialarına ilişkin değerlendirmesi sorulan Kurtulmuş, PDY'nin "çılgın bir vaziyette" olduğunu bildirdi.

"Terör örgütüyle işbirliği, dışarıda Türkiye'yi şikayet etmek, çok sayıda dava ile mahkemeleri kilitlemek, ellerine geçirdikleri zannettikleri her yerde etkili bir şekilde devleti, devlet müessesini işleyemez bir hale getirmek, siyaseti sorun çözemez hala getirmek için PDY ahdetmiş vaziyette" diyen Kurtulmuş, PDY'nin, içerideki ve dışarıdaki bütün kirli ittifakları kullanarak elinde hangi imkan varsa kullandığını vurguladı.

- "Vahim bir durumdur, önemli bir durumdur"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları ifade etti:

"Bir kere en azından kişisel verilerdir, seçmen verileridir. Zaten seçmen sandıklarında var olan verilerdir. Ama sonuç itibarıyla bu bilgilerin sızdırılmış olması başlı başına son derece vahim bir durumdur. Hiç kimsenin, hiçbir şekilde bu bilgileri kullanım amacının dışında sızdırma hakkı yoktur, bu başlı başına bir suçtur. Bunlar sandık kurullarında kullanılacak olan bilgilerdir. Vatandaşları oy verme öncesinde ve sonrasında ilgilendiren bilgilerdir. Bu bilgilerin bir şekilde dışarıya sızdırılması kabul edilemez. Bilginin önemli olması, önemsiz olması başka bir konudur ama bizatihi sızdırılmaması gereken bilgilerin dışarıya sızdırılması başka bir konudur. Dolayısıyla meseleye buradan bakmak lazım, vahim bir durumdur, önemli bir durumdur. Bunun gereğinin yerine getirilmesi şarttır."

- "Terör örgütleri tamamen bitirilerek bu mücadele sona erdirilecek"

"Terörle mücadelede hangi aşamada olunduğu" sorusu üzerine Kurtulmuş, çok önemli bir mesafenin alındığına dikkati çekti.

Türkiye'nin terörle yeni karşılaşmadığını, özellikle 22 Temmuz'dan bu yana Türkiye'nin çok taraflı bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin karşısında açık bir şiddet ve suç mekanizması bulunduğunu bildirdi.

Terör örgütlerinin, vekalet savaşlarının taşeronları olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Terör örgütlerinin ortak tarafı, arkalarından kendilerine güç veren siyasi, iktisadi, hatta silah desteği veren unsurlar tarafından Türkiye'yi bloke etmek için, Türkiye'nin güçlü yürüyüşünü engellemeleri için kullanılıyor. Bu kadar açık" diye konuştu.

Kurtulmuş, terör örgütlerinin başlattığı bu kadar etkin mücadeleye karşılık Türkiye'de askerin, emniyetin, polis ve jandarmanın özel harekat biriminin, istihbarat birimlerinin mükemmel bir koordinasyon içerisinde süreci ilerlettiğine işaret etti.

Zor bir mücadelenin yapıldığını vurgulayan Kurtulmuş, şehir merkezlerinde açılan çukurlar, el yapımı patlayıcılar ve barikatlara değindi.

Kurtulmuş, mücadelenin çok hassas bir şekilde sürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hiçbir sivilin burnunun kanamaması için azami gayret sarf ediliyor. Dolayısıyla hakikaten zor bir süreç. Ama şimdiye kadar mükemmel bir koordinasyonla yürüyor. Sonunda bütün o şehirler eskisinden çok daha güzel, halkımızın çok daha huzur ve güvenlik içinde yaşayacağı yerler haline getirilecek. Terörle mücadele arızidir. Terör örgütleri tamamen bitirilerek bu mücadele sona erdirilecek. Biz bölge halkımızla birlikte, hiçbir zaman terör örgütüne destek vermeyen bölgedeki kardeşlerimizle inşallah çok daha güçlü şehirler imar edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber