Bazı illerimiz için rüzgar, dolu ve fırtına uyarısı

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için kuvvetli rüzgar ve fırtına, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de kuvvetli rüzgar ve dolu bekleniyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2016 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bazı illerimiz için rüzgar, dolu ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Konya, Karaman, Aksaray ile Niğde genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde genelinde rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli esmesinin beklendiği belirtildi.

Rüzgarın, özellikle cumartesi günü öğle saatlerinden sonra şiddetini artırarak fırtına, yer yer kuvvetli fırtına şeklinde eseceği ifade edilen açıklamada, hava sıcaklığının Cuma gününden hafta sonuna kadar ki periyotta mevsim normallerinin altına düşeceği bildirildi.

Bölge genelinde soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz taşınımı ve görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu.


Malatya, Elazığ, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de kuvvetli rüzgar ve dolu bekleniyor.

Meteoroloji Elazığ 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmelere göre, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de yarın akşama kadar havanın parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Rüzgarın değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi beklendiği aktarılan açıklamada, gök gürültülü yağışla birlikte oluşması muhtemel bölgesel dolu ve kuvvetli rüzgara yağışlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.


- Meteoroloji, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında toz taşınımı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında toz taşınımının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesindeki azalmalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbir olunması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber