Çelik: Okullardaki şiddetle ilgili spot filmler hazırlandı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullardaki şiddetle ilgili hazırlanan spot filmlerin, ulusal ve yerel kanallarda yayınlanmasının sağlanacağını kaydetti.

Çelik, DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, öğrencilerin, şiddetten uzak, huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretimini sürdürmesi, her ortamda şiddetten uzak kalmasının sağlanması için çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi.

Bakanlığın, çeşitli kuruluşlarla, okul ve çevresindeki şiddetin azaltılması ve önlenmesine doğrudan ya da dolaylı etkisi bulunan program ve projeler yürüttüğünü kaydeden Bakan Çelik, bunlar hakkında bilgi verdi.

Çelik, eğitim ortamında şiddetin önlenmesi ve azaltılması kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Strateji Eylem Planı'nın bakanlık birimleri ve diğer sektörlerin katılımı ile hazırlandığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, okul müdürlerinin kurumlarında alacakları önlemleri bir bütün olarak görmelerini sağlamak amacıyla ''Özet Plan Posteri'' hazırladıklarını ifade etti.

Okullardaki şiddetle ilgili spot filmler hazırlandığını vurgulayan Hüseyin Çelik, bu spot filmlerin ulusal ve yerel kanallarda yayınlanmasının sağlanacağını bildirdi.

Bakan Çelik, ''Her türlü dokümanın hazırlanması, yönetici, öğretmen, öğrenci, veliler ve çevrenin eğitimine akademisyenlerin de katılımı sağlanacaktır. Bu amaçla danışma kurulu oluşturulmaktadır'' dedi.

Okul yöneticilerinin, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda okullarda güvenliğin sağlanması ve gerekli önlemlerin alınmasından sorumlu olduğunu anımsatan Çelik, ihtiyaç duyulan okullarda kamera sisteminin bulunduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber