Arınç'tan asker protestosu yorumu: TBMM sivil bir kurumdur

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Kasım 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Başbakan Bülent Ecevit için Meclis bahçesinde düzenlenen cenaze törenine askerlerin protesto ederek katılmamasını, "TBMM sivil bir kurumdur. Sivil bir tören yapması zaten onun yapısının da bir gereğidir. Bunun altından başka bir şey aramak herhalde çok zahmetli bir iştir" diye yorumladı.

Manisa'nın Soma ilçesinde dün Anadolu Öğretmen Lisesi ve Nakliyeciler Kooperatifi tarafından yaptırılan 18 derslikli ilköğretim okulunun açılışına katılan Arınç, soruları yanıtladı.

Ecevit için TBMM'deki cenaze töreninde yaşananlarla ilgili soruyu yanıtlayan Arınç, TBMM'nin sivil bir kurum olduğunu söyledi. Arınç şunları söyledi:

"Biz tüm vefat eden milletvekillerimiz için mecliste bir tören tertipliyoruz. Sayın Ecevit'in devlet töreni ile cenazesi kaldırılacağı için meclisimizin genel sekreteri ve görevli elemanları İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler yaptılar. Başbakanlık genelgesi uyarınca cenazenin kaldırılması sırasında mecliste törenin nasıl yapılacağı konusunda bir yazı yayımlandı. Bu yazı uyarınca benim de gözlerimin önünde bir cenaze töreni yapıldı. Eski yeni sayın cumhurbaşkanları, bakanlar ve temsilciler bu muhteşem cenaze törenine katılmışlardır. Bu cenaze törenindeki disiplin ve olgunluk ve başarıdan dolayı hepsi meclis başkanlığımızı tebrik etmişlerdir. Bildiğiniz gibi o gün GATA'da başlayan tören akşam devlet mezarlığında sona erecek şekilde planlanmıştı. Ben bunların her safhasında, GATA hariç, bulundum. Sayın komutanlar da kendilerini ilgilendiren yerlerde bulundular. Devlet mezarlığı bildiğiniz gibi milli savunma bakanlığı yönetiminde olan bir yer. Cenaze töreninde herkes insanı görev olarak bulunmuştur. TBMM sivil bir kurumdur. Sivil bir tören yapması zaten onun yapısının da bir gereğidir. Bunun altından başka bir şey aramak herhalde çok zahmetli bir iştir.'' Bazı Meclis kaynakları da, "Devlet töreninin belirli bir kuralı yok. Biz ölen her vekile ne yapıyorsak aynısını yaptık. Dışişleri'nin taleplerine uyduk" yorumunda bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber