Okuldaki şiddete spot film önlemi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Kasım 2006 05:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin, şiddetten uzak, huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretimini sürdürmesi için çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü belirten Bakan Çelik, okullardaki şiddetle ilgili spot filmler hazırlandığını vurguladı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullardaki şiddetle ilgili hazırlanan spot filmlerin, ulusal ve yerel kanallarda yayınlanmasının sağlanacağını kaydetti. Çelik, DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, öğrencilerin, şiddetten uzak, huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretimini sürdürmesi, her ortamda şiddetten uzak kalmasının sağlanması için çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi.

STRATEJİ EYLEM PLANI

Bakanlığın, çeşitli kuruluşlarla, okul ve çevresindeki şiddetin azaltılması ve önlenmesine doğrudan ya da dolaylı etkisi bulunan program ve projeler yürüttüğünü kaydeden Bakan Çelik, bunlar hakkında bilgi verdi. Çelik, eğitim ortamında şiddetin önlenmesi ve azaltılması kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Strateji Eylem Planı'nın bakanlık birimleri ve diğer sektörlerin katılımı ile hazırlandığını kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Çelik, okul müdürlerinin kurumlarında alacakları önlemleri bir bütün olarak görmelerini sağlamak amacıyla ''Özet Plan Posteri'' hazırladıklarını ifade etti.

DANIŞMAN KURULU

Okullardaki şiddetle ilgili spot filmler hazırlandığını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu spot filmlerin ulusal ve yerel kanallarda yayınlanmasının sağlanacağını bildirdi. Bakan Çelik, ''Her türlü dokümanın hazırlanması, yönetici, öğretmen, öğrenci, veliler ve çevrenin eğitimine akademisyenlerin de katılımı sağlanacaktır. Bu amaçla danışma kurulu oluşturulmaktadır'' dedi. Okul yöneticilerinin, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda okullarda güvenliğin sağlanması ve gerekli önlemlerin alınmasından sorumlu olduğunu anımsatan Çelik, ihtiyaç duyulan okullarda kamera sisteminin bulunduğunu ifade etti.

ŞURAYA DAMGASINI VURAN HOCALAR MODELİ ANLATTI

17. Milli Eğitim Şurası bitti, ancak tartışmaları bitecek gibi görünmüyor. Aydın Fen Lisesi Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu, Samsun Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Dinçer Ateş ve Eskişehir Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Attila Akıncı'nın hazırladığı "Herkes üniversiteye eşit koşullarda girsin" önerisi, hem meslek lisesi mezunlarını heyecanlandırdı, hem de şuraya damgasını vurdu. ÖSS'yi tek sınav olmaktan çıkaran ve lise boyunca öğrencilerin derslerdeki bireysel başarılarını, olgunluk sınavıyla harmanlayacak ve herkese üniversite kapısı açacak olan modelin mimarları modelin doğuşunu ve düşüncelerini şöyle aktardı:

SARAYKÖYLÜOĞLU: Modelin temel noktası 22-26 Haziran'da Antalya'da 10 fen lisemizin katıldığı üçüncü grup fen liseleri bölge toplantısında oldu. Ufak tefek değişikliklerle Aydın'da şura çalışmalarına katılarak projeyi sundum. Manisa'daki bölge şura çalışmalarından da geçti ve 17. Şura'ya kadar geldi. Burada da Dinçer Ateş ve Attila Akıncı hocalarımızla üzerinde çalışarak bazı değişiklikler yaptık ve Şura'ya sunduk. 64 oya karşı 10 red oyuyla kabul edildi. Bu kadar büyük bir destek beklemiyorduk.

ATEŞ: Model sadece meslek liselerini ilgilendirmiyor. Eğitimi ilköğretim ve ortaöğretim olarak bir yere ayırıp, liseyi ve dershaneleri başka bir ülkenin veya gezegenin eğitim modeli olmasından çıkarmak istedik. Modelimize yapılan eleştiriler bilimsel bağnazlık düzeyindeydi. Okuldaki notlar tek başına subjektif olabilir diyerek sene sonunda yapılan merkezi ara sınavları da modele yerleştirdik. Bu sınavlar da başarıyı yüzde elli oranında etkileyecek.

AKINCI: Modeli ortaya çıkarırken, tabii ki öğrencilerimizden gelen şikayetleri göz önünde bulundurduk. Çocukların her sene bu sınav sistemi yüzünden şikayetleri vardı. Bir çocuk mühendis olmak istiyorum diyorsa mühendislik okumalı. Başarısını da her yıl yapılacak olan sınavlarla değerlendirmeli. Böylece hem aile eğitimin içine çekilecek, hem de okuldaki öğretmenler eğitimin içine tam olarak yer alacak. Modelimiz çok basit ancak radikal kararlarla alınmış bir sistem.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber