Teziç, türban ve İmam Hatiplerden ibaret bir reform hareketinin içinde olmayacaklarını söyledi

Haber Giriş : 02 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teziç, Hilton'da YÖK ve Konrad Adeneur Vakfı tarafından düzenlenen ''Türkiye ve Almanya'da Eğitim Politikası, Bilim Özerkliği, Üniversite Reformu'' konulu kongreye katıldı. Kongrenin açılışında konuşan vakfın Türkiye temsilcisi Dr. Wulf Schönbohm, Türkiye'de üniversite reformunun çok tartışılan, hassas bir konu olduğunu söyledi. Schönbohm, tartışmaların özellikle ''giyim kuşam ile ilgili olarak başörtüsü ve meslek liseleri'' konularında yoğunlaştığını kaydetti.

Daha sonra konuşan YÖK Başkanı Teziç de, reform sözcüğünün üniversitelerin yeniden yapılandırılması çalışmasında sıkça telaffuz edildiğini, ancak bir reform için yola çıkarken dayanakların inandırıcılığı ve araçların büyük önem taşıdığını ifade etti.

Tartışmaların temsilci Schönbohm'un söylediği gibi sadece ''meslek liseleri ve kılık kıyafet üzerine'' yoğunlaştığını belirterek, ''Son iki yıldır tartışmalara dikkat ediyorum; iki üç noktaya indirgiyoruz. Reform hareketleriyle yalnız bunlar algılanıyorsa bizim reforma inanmış olup olmadığımızın da sorgulanması gerekiyor. O bakımdan gerçekçi olalım. Birbirimize açık olalım, mert olalım. Bu çok önemli... O zaman kırgınlıklar, alınganlıklar olmaz'' diye konuştu.

Teziç, konuşmasında YÖK'ün yapısına ilişkin bilgi vererek 22 kişilik kurulda Genelkurmay temsilcisinin de yer aldığına işaret etti ve bunun son zamanlarda tartışma yarattığını söyledi. Askeriyede okullaşma oranının çok yüksek olduğunu ve sivillerin de bu okullarda görev aldığına dikkati çeken Teziç, eğitimde sivil-asker işbirliği bulunduğunu kaydetti. Teziç, ''Yoksa bunu askerlerin buraya müdahalesi şeklinde anlamak doğru değildir'' dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber