Otokar zırhlı araçlar konusundaki iddiasını daha da büyüttü

Savunma sanayisinde Turkiye'nin lider kara aracları ureticisi konumunu koruyan Otokar, geçen yıl yürüttüğü çalışmalarla zırhlı araçlar konusundaki iddiasını daha da büyüttü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2016 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Otokar zırhlı araçlar konusundaki iddiasını daha da büyüttü

GÖKSEL YILDIRIM

Savunma sanayisinde Turkiye'nin lider kara aracları ureticisi konumunu koruyan Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AŞ, geçen yıl yürüttüğü çalışmalarla zırhlı araçlar konusundaki iddiasını daha da büyüttü. Otokar, söz konusu dönemde zırhlı araç üretimini yüzde 36, satışlarını yüzde 32 artırdı.

Otokar, savunma sanayi kara aracları alanında her turlu arac ve platformun tasarımı, gelistirilmesi ve sistem entegrasyonu konularındaki uzmanlıgıyla on plana cıkıyor. Fikri mulkiyet haklarına sahip oldugu taktik tekerlekli ya da paletli zırhlı aracları ve kule sistemleriyle yurt dısında 30'dan fazla ulkeye savunma sanayi urunleri ihrac ediyor.

Zırhlı araç üretimi yüzde 36 arttı

Geçen yıl kuresel savunma sanayisi yuzde 1,3 daralırken, Turkiye'de savunma sanayisi alanında dısa bagımlılıgı azaltmak amacıyla milli projelere agırlık verilmesi ve yerli ureticilerin oncelikli olarak tercih edilmesi sektoru olumlu yonde etkiledi.

Otokar tüm bu faaliyetler sonunda 2014'te 353 zırhlı araç üretim, 368 araç satış rakamlarını, geçen yıl araç üretiminde 481'e, satışında 487'ye çıkardı. Söz konusu dönemde zırhlı araç üretimi yüzde 36, zırhlı araç satışı da yüzde 32 arttı.

Şirketin geçen yılki satışlarının yaklaşık üçte biri yurt dışına yap

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber