Yerleştirme hatası yapılan KPSS'ye itirazlar sürüyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Kasım 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yerleştirme sonuçlarının yanlış açıklandığını duyuran ÖSYM'nin bu hatasını tekrarladığı ortaya çıktı. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, 16 Kasım'da KPSS yerleştirme sonuçlarının teknik bir hatadan dolayı yanlış duyurulduğunu açıklamış ve hatalar 17 Kasım tarihinde kurumun internet sitesinde düzeltilerek yayınlanmıştı.

Ancak yeni listede bazı hataların aynen tekrarlandığı ve kazanması gereken bazı adayların kazanamamış gösterildiği anlaşıldı.

Zaman'ın 17 Kasım'da 'Devlet Memur Sınavı'nda yerleştirme skandalı' başlığı ile duyurduğu KPSS yerleştirme sonuçlarında yapılan hatanın, düzeltmeye rağmen tekrarlandığı öğrenildi. Bu yıl, KPSS'ye Klasik Arkeoloji bölümünden lisans düzeyinde giren aday Hüsnü Genç, ÖSYM tarafından ikinci kez mağdur edildi. 16 Kasım'da ÖSYM'nin internet sitesine girerek KPSSP-3 puan türünde kendinden daha düşük not alan adayların yerleştirildiğini görünce çok şaşırdı. ÖSYM Başkanı'nın hata yapıldığı açıklamasının üzerine rahatlayan Genç, heyecanla düzeltmeyi bekledi. Fakat yeni duyuruda da aynı hata devam edince Genç, "Sinirimden ne yapacağımı bilemez oldum. Vücudumda kabarmalar ve kızarıklıklar başladı. Bu nasıl bir değerlendirme? Yıllarca bugünü yani arkeolog olarak Kültür Bakanlığı'nda çalışacağım zamanı bekleyerek ve gece gündüz çalışarak sınava hazırlandım. Ancak yetkililerin basit hataları sebebiyle yaptıklarım bir kalemde siliniyor. Ben 83 puanla dışarıda kalırken 77 puan alan arkadaşlarımız yerleştiriliyor. Durumum düzeltilecek mi, bilmiyorum. Düzeltilse bile bu kez yerleştirildiği açıklananlar mağdur edilecek. Sınavlar 2 yılda bir yapıldığından belki 2 senem daha kaybolacak. Basit bir hatayla geleceğimizi karartıyorlar." sözleriyle çaresizliğini dile getirdi. Yerleştirme hatalarının boyutları ve kaç adayı ilgilendirdiği konusu henüz tam olarak bilinmiyor. ÖSYM'nin yinelenen hatalarla ilgili olarak yarın yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber