Sezer Köşk'ün kapılarını öğretmenlere de kapattı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17. Milli Eğitim Şurası'na katılmayarak, kendi döneminde gerçekleştirilen şuraya gitmeyen tek cumhurbaşkanı olan Ahmet Necdet Sezer, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle kendisini ziyaret etmek isteyen öğretmenleri bu yıl da reddetti. Uzun süredir devam eden bir geleneği geçen yıl bozan Sezer, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığındaki yılın öğretmenleri heyetine yine randevu vermedi. 1982'den bu yana tüm cumhurbaşkanları öğretmenleri kabul ederken Sezer, bu yıl da geleneğe uymadı. Sezer, AK Parti iktidarında Erkan Mumcu'nun bakanlığı döneminde öğretmenleri kabul ederken, Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde öğretmenleri sadece 2004'te, bir defa kabul etti.

ÖĞRETMENLER MECLİS'TE

81 ilden gelecek öğretmenlerle birlikte ziyaret programının oluşturulması için Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve Çankaya Köşkü ile temasa geçti. Ancak bir ay öncesinden başlatılan randevu sürecine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nden olumlu yanıt verilmedi. 24 Kasım günü il milli eğitim müdürlüklerinin performanslarına göre illerden seçtiği "yılın başarılı öğretmeni" sıfatı taşıyan öğretmenler Devlet Başkanı ile görüşemezken, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı makamında ziyaret edecekler.

GÖRMEZDEN GELDİ

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebine henüz cevap vermezken, Sezer'in 23 Kasım'da İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Komitesi (İSEDAK) toplantısına katılmak üzere İstanbul'a gideceği belirtildi. Öğretmenleri 2 yıldır kabul etmeyen Sezer, 17. Milli Eğitim Şurası'na da katılmamış, mesaj da göndermeyerek aleyhte tavır sergilemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber