KPSS'de 51 kişilik yeni bir iddianame daha

Cumhuriyet tarihinin en büyük sınav hırsızlığı olan 2010 KPSS soruşturması kapsamında açılan 230 sanıklı dava görülmeye devam ederken, 3 bin 227 adaydan geri kalanlar için yürütülen soruşturmada 51 kişilik yeni bir iddianame daha hazırlandı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Nisan 2016 06:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS'de  51 kişilik yeni bir iddianame daha

Tuğba Ceyhan

İddianamede, 51 şüphelinin soruları önceden gördüğüne dair kuvvetli şüphenin oluştuğu belirtildi. FETÖ'ye ait dernekten soruları dağıtan firari Mehmet Hanefi Sözen'le HTS irtibatı bulunan 1.970 kişilik grubun içerisinde yer aldığına dikkat çekilen şüphelilerin para transferleri de iddianamede yer aldı. Şüphelilere, FETÖ üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık" suçlamaları yöneltildi.

AKRABA ÇIKTILAR

Şüphelilerin akrabalık ilişkilerine de yer verilen iddianamede, 51 zanlıdan 18'inin, soruşturma dosyasındaki şüphelilerden 18'inin eşi olduğu, 7'sinin de bu dosyadaki kişilerle akrabalık bağı bulunduğu bildirildi. Zanlıların ayrıca dosyanın diğer şüphelileriyle işyeri ve BAZ birlikteliği bulunduğuna işaret edildi.

İddianamede ayrıca para transferi gerçekleştirildiği belirtildi. Paraların daha sonra yurtdışındaki "Gülenist" kuruluşlara aktarıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber