Kızının namazını kıldıramadı

Haber Giriş : 22 Kasım 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Behiç Sadıkoğlu'nun kullandığı cipin kaldırıma çıkıp çarptığı dokuz yaşındaki Melike hayatını kaybetti. Gözyaşlarına boğulan imam baba Ahmet Yayla cenaze namazında belki de ilk kez görevini yapamadı

İSTANBUL Kartal Merkez Camii imamı Ahmet Yayla'nın eşi Fatma Yayla ilköğretim 2. sınıf öğrencisi kızı Melike Yeşim Yayla ile dün sabah alışverişe çıktı. Anne kız bir mağazaya girdi. Melike annesi içerideyken dışarı çıkıp vitrinlere bakmaya başladı. Bu sırada yoldan geçen Behiç Sadıkoğlu kullandığı Land Rover marka cipin kontrolünü kaybetti. Park halindeki otomobile çarpan araç ardından kaldırıma çıkıp vitrine bakan Melike'ye çarptı. Küçük kız cipin altında kalarak can verdi.

?ANİDEN OLDU'

KIZI gözleri önünde yaşamını yitiren anne ise sinir krizi geçirdi. Olay yerine gelen polis sürücüyü gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen Sadıkoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sadıkoğlu verdiği ifadede kısa bir süre önce evlendiğini ve düğün kasetini almak için yola çıktığını belirterek ?Aniden önüme çocuklar çıktı. Onlara çarpmamak için direksiyonu park halindeki otomobile doğru kırdım. Çarpmanın etkisiyle otomobilin aksı kırıldı ve direksiyon hákimiyetini kaybettim. Aracın savrularak kaldırımdaki küçük çocuğa çarpmasına engel olamadım' dediği öğrenildi.

MÜFTÜ KILDIRDI

KÜÇÜK kızın cenazesi ikindi vakti babasının imam olarak görev yaptığı Kartal Merkez Camii'ne getirildi. Cenazeye Melike'nin annesi ve ablası katılmazken, babası Ahmet Yayla camide taziyeleri kabul etti. Küçük kızın ağabeyi Muhammet Yayla ise cenazede sinir krizi geçirdi. Yıllarca Kartal Merkez Camii'nde birçok vatandaşın cenaze namazını kıldıran baba Ahmet Yayla belki de ilk kez görevini yapamadı. Ve biricik kızının cenaze namazını kıldıramadı. Küçük kızın cenaze namazını Kartal Müftüsü Mehmet Çabuk kıldırırken, baba Ahmet Yayla ve ağabey Muhammet Yayla gözyaşları içinde tabutu taşıdı. Kılınan cenaze namazının ardından talihsiz Yeşim, Esenyalı Mezarlığı'nda defnedildi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber