İletişim vergisi düşecek

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, iletişim vergisinin indirileceğini söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçesi üzerinde soru ve eleştirileri cevaplandıran Yıldırım, Türkiye'nin yüzde 55'lik iletişim vergisiyle dünyada ilk sırada yer aldığını dile getirdi. Yıldırım, ?Şimdi bu vergiyi indirdiğimizde ?Öger için indirdi' denilecek. Ama biz onu anlamayız. Öger kim? Biz memleketin işini ona buna sormayız? diye konuştu.

Haydarpaşa ne olacak?

Haydarpaşa Limanı ile ilgili soruları da cevaplandıran Yıldırım, limanının demiryolu bağlantısı da olması nedeniyle yıllarca ?transfer limanı? olarak çalıştığına işaret etti. Haydarpaşa'nın da bulunduğu bölgenin, İstanbullu'nun isteği doğrultusunda değerlendirileceğine işaret eden Yıldırım, ?Buranın uzun vadede şehir içinde yük trafiğine ayrılacak bir liman olarak devamı mümkün değil. Burası kruvaziyer limanına, yolcu limanına dönüşecek. Etrafında çeşitli etkinliklerin yer alacağı, sit alanı olduğu için de tabiat ve kültür varlıklarını koruma kurullarının belirleyeceği esaslar dahilinde burada bir proje yapılacaktır. Görüşler için bilgi ofisi oluşturuldu? dedi.

Ankara-İstanbul gecikti

1973 yılından bu yana İstanbul-Ankara arasının 3 saate düşeceğine dair beyanları okuduğunu, projenin hatların uygun olmaması nedeniyle geciktiğini ifade eden Bakan Ylıdırım, ?Hızlı tren işletmeciliği için düz hat olması gerekiyor. Bu nedenle proje tadilatını yaptıktan sona işe başladık. 2005 sonunda bitecekti olmadı. 2006'da da bitmedi. Projenin peşindeyiz. Önümüzdeki nisan ayında 250 kilometrelik kısmında deneme seferlerine başlacağız? diye konuştu. Yıldırım, 4 yılda 569 kilometresi yol yapımı, 3931 kilometresi de yenileme olmak üzere 4500 kilometre demiryolunda bakım ve yenileme yapıldığını ifade etti. Yıldırım, demiyollarında yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu, hem işletmecilik hem de yatırımın aynı kuruluşta olduğu modelin artık dünyada terk edildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber