MHP'de yürütmeyi durdurma muamması

Hukuk zemininde olağanüstü kongre mücadelesinin yaşandığı MHP, Genel Merkez ve muhalif kanattan art arda gelen iddialarla çalkalanıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Nisan 2016 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de yürütmeyi durdurma muamması

ÖNDER YILMAZ Ankara

MHP Genel Merkezi'nin 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını temyizi için başvurduğu Yargıtay'dan, "yürütmenin durdurulması" talebinde bulunmadığı ortaya çıktı. MHP'nin Avukatı Yücel Bulut, "Uygulanması mümkün olmayan kararın yürütmesinin durdurulmasını niye isteyelim" dedi. Ak Partili iki bakan ve bir genel başkan yardımcısının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğü iddiası kulisleri hareketlendirdi, ancak genel merkezden jet hızıyla kesin bir dille yalanlama geldi.

MHP Genel Merkezi'nin Yargıtay'a 15 Nisan Cuma akşamı yaptığı 27 sayfalık temyiz başvurusunda, "tehir-i icra" (yürütmeyi durdurma) talep etmediği anlaşıldı. Kulislerde genel merkezin Yargıtay'dan tehiri icra kararı çıkaracağı ve çağrı heyetinin kongre işlemlerinin böylelikle engelleneceği konuşuluyordu. Ancak temyiz dilekçesinde bu yönde bir talep olmaması, Yargıtay'ın icranın durdurulması yönünden dosyayı inceleyemeyeceği sadece dosyanın esasına ilişkin inceleme yapacağı anlamına geliyor.

Genel merkezin böyle bir talepte bulunmaması muhalif kanatta şaşkınlık yaratırken, MHP'nin Avukatı Yücel Bulut "Karar, kanunun 367. maddesine göre uygulanması mümkün olmayan bir karardır. Uygulanması mümkün olmayan kararın yürütmesinin durdurulmasını niye isteyelim ki? Hukuk dünyasında mahkemenin verdiği kararın uygulanması mümkün olmayan bir karar olduğu açık bur durumdur. Sosyal medyada algı oluşturulmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Bulut, "Yürütmeyi durdurma istemediğinize göre Yargıtay esastan inceleme sonrası kararını geç verir ve bu arada muhalifler kongreyi toplarsa ne olacak" sorusunu ise, "Toplayamazlar. Yapacakları her işlem, yok hükmünde olur. Suç işlemiş olurlar. Bu hukuk dışılığa rıza göstermeyiz" diye yanıtladı.

Jet yalanlama

Bu arada haber ajansları ve sanal dünyada, "Ak Parti'nin, Meral Akşener'in adaylığının önünü kesmek için Bahçeli'ye destek olma kararı aldığı, geçen hafta hükümetin iki önemli bakanı ile ülkücü kökenli bir Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı'nın Bahçeli'yi ziyaret ettiği" öne sürüldü.

MHP Genel Merkezi'nden bu iddialara jet yalanlama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Masabaşı, asparagas bir haber" derken, bu haberi yapan ajansı "tetikçilikle" suçladı.

Vural'dan uyarı

MHP'nin kongre sürecinde alacağı tutum merakla beklenen Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın Twitter hesabından yaptığı çağrı dikkati çekti. Vural, "9 Işık'ın ahlakçılık ve şahsiyetçilik ilkelerine uygun davranış ve üslup, Ülkücü-Milliyetçi Hareket'in en önemli düsturudur"dedi. Vural'ın, Akşener'in kullandığı, "Baş Paralelci Bahçeli" ifadesi ile bazı MHP Genel Merkezi yöneticilerin muhalifler için kullandığı, "nesebi belli olmayan" gibi ifadelerden rahatsızlık duyduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber