Şehit Polis Delibaş, gözyaşlarıyla toprağa verildi

VAN'da, terör örgütü PKK'lılarla girilen çatışmada şehit olan ve 6 ay önce meydana gelen patlamada da yaralandığı ortaya çıkan polis memuru 33 yaşındaki 2 çcocuk babası Abdullah Delibaş, memleketi Kilis'in Elbeyli ilçesinde 3 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Nisan 2016 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Polis Delibaş, gözyaşlarıyla toprağa verildi

Şehit polis memuru Abdullah Delibaş'ın, öğle saatlerinde Van'dan uğurlanan ve Gaziantep Havaalanı'nda karşılanan Türk bayrağına sarılı naaşı uzun araç konvoyu ile Kilis'in Elbeyli İlçesine bağlı Mercanlar Köyü'ne getirildi. Yakınlarının gözyaşlarıyla karşıladığı şehit polis için köy meydanında cenaze töreni düzenlendi. Burada düzenlenen törene Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Ak Parti Kilis Milletvekilleri Reşit Polat, Hilmi Dülger, protokol üyeleri ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. Şehit polisin eşi Özlem ile çocukları 12 yaşındaki Süleyman ile 7 yaşındaki Efe de tören boyunca gözyaşı döktü. Şehit polisin eşi, babası Süleyman, kardeşleri ve yakınları tabuta kapanarak ağıtlar yaktı. Törene katılanlar tarafından teselli edilen şehit polisin yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak teröre tepki gösterdi.

6 ay önce yine Van'da teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi ile yaralandığı ve tedavisinin ardından köye geldiği öğrenilen Delibaş'ın 5 ay önce yine Van'a giderek görevine başladığı belirtildi.

Şehit polisin cenaze törenine katılan kendisi gibi Hatay'da görevli polis memuru kardeşi Mehmet Delibaş da gözyaşına boğuldu. Şehit polisin cenazesi İl Müftüsü Mahmut Karatepe'nin kıldırdığı namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber