Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Meteoroloji'den günlük hava tahmininin detayları-haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor

RÜZGAR :Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber