CHP'li vekil, meclis kürsüsünde süt içti

Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, süt üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için meclis kürsüsünde su yerine süt içilmesini teklif etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2016 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li vekil, meclis kürsüsünde süt içti

CHP Çanakkale Milletvekilleri Bülent Öz, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılarak konuşma yaptı. Öz, süt üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla konuşmasının ardından kürsüde süt içti.

DESTEKLEME ÖDEMELERİ YAPILMADI

Çanakkale'nin süt ve süt ürünleri üretimine katkısı ve markalaşan peyniri ile Türkiye açısından özel bir yere sahip olduğunu belirten Çanakkale Milletvekili Öz, "Uygulanan tarım ve hayvancılık politikalarının etkisi özellikle Çanakkale'nin Biga, Ezine, Bayramiç, Yenice, Ayvacık ve Çan ilçelerinde büyük baş ve küçükbaş hayvan besiciliği yapan süt üreticileri zor günlerden geçmektedirler. Anaç sığır desteklemelerinde Nisan ayının 20'sine geldiğimiz halde hala destekleme ödemesi yapılmamıştır. Devletin üretici tarafından el gibi algılanmasının önüne ancak; devleti yönetenlerin üreticiye yapacağı destekleme ödemelerini zamanında yapması ile geçilebilir. Üreticinin kendini yalnız hissetmemesi, ancak devletin kendini sektörde hissettirmesi ile mümkündür" dedi.

SÜT HAYVANCILIĞININ BİTMESİ DEMEKTİR

Süt fiyatlarının düşürülmek istenmesinin süt üreticilerini mağdur edeceğine de dikkat çeken Öz, "1 Şubat - 30 Haziran 2014 döneminde çiğ süt fiyatı 1.05 TL olarak işlem görmüştür. 1 Temmuz 2014 yılından bu yana ise çiğ süt fiyatı 1.15 TL olarak devam etmektedir. 1 Ocak - 30 Haziran 2016 dönemini kapsayan dilimde de çiğ süt fiyatının 1.15 TL olarak devam edeceği deklare edilmiştir. 1 Temmuz 2014 yılından bu yana çiğ süt üreticilerinin üretim maliyetleri artma eğilimi gösterirken çiğ süt fiyatlarının artırılması bir yana, düşürülmek istenmesi süt üreticilerinin mağdur olmalarına neden olmaktadır. 1,15 TL, dahi üreticinin maliyetlerini karşılamıyorken, piyasada çiğ süt 70 - 80 kuruş gibi bir fiyatla toplanmaktadır. Bu da süt üreticisinin üretimden vazgeçmesi ve dolayısıyla süt hayvancılığının bitmesi demektir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber