Dekan Arslan: Eğitim fakülteleri nitelikli öğrenci yetiştiremiyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 11:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

EGE Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Aslan, günümüzde eğitim fakültelerinin nitelikli öğrenci yetiştiremediğini söyledi

Eğitim müfredatının çağın gereklerine uygun olarak yeni baştan revize edilmesi gerektiğini açıklayan Prof. Dr. Aslan, ?Dersliklerdeki öğrenci sayısı belli bir standarta kavuşturularak, öğretmenlerin sürekli kendilerini yenilemeleri ve gelişen teknolojiyi yakından takip etmeleri gerekmektedir. Ancak bu şekilde nitelikli öğrenci yetiştirmemiz mümkün olabilecektir? dedi.

Eğitim sistemimizdeki en büyük sorunun fiziksel yetersizliklerden kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Aslan, ?İdeal bir sınıfta 25- 30 öğrenci olması gerekirken, bizde bu sayı 80 hatta bazı sınıflarda 90'a kadar çıkıyor. Bunun çözümü planlı nüfus politikasının uygulanarak, özel sektörün eğitime destek vermesini sağlamaktan geçiyor? diye konuştu.

Ülkemizde öğretmen yetiştiren tek kurumun eğitim fakülteleri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aslan, ?Bir ülkede bir mesleğe olan yönelimin artmasının arkasında iş bulabilme olanakları ve toplumdaki statüsü yatmaktadır. Türkiye'de şu anda iş bulma oranı en yüksek olan mesleklerin başında öğretmenlik yer almaktadır. Öğretmenlik mesleği toplumumuzda en saygın mesleklerin başında gelmektedir? dedi.

Öğretmenlik mesleğinin her türlü politik saptırma ve yönlendirilmeden arındırıldığını açıklayan Prof. Dr. Aslan, ?Öğretmenlik tamamen akademik ve bilimsel bir temele dayanmaktadır. Öğretmenlik çok kutsal ve özveri gerektiren bir meslektir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber