Başbakan Erdoğan, öğretmenler için yaptıklarını anlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yılların ihmali sebebiyle öğretmenlerin bugün karşı karşıya oldukları sorunları gayet iyi bildiklerini kaydederek, "Onların hayat standartlarını yükseltmek, çalışma koşullarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için imkanlarımızı zorlayarak gerekli adımları attık, atıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan mesajında 24 Kasım'ın aynı zamanda millet mekteplerinin açıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik ünvanı verildiği gün olduğunu belirtti. "Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi; aklın ve bilimin rehberliğinde hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşıyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, bunu sağlamak üzere göreve geldikleri ilk günden beri çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocukları, gençleri eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmanın gayreti içinde olduklarını kaydetti. 21. yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolunun her şeyden önce eğitimden geçtiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, bunun için bütçeden en büyük payı eğitime ayırdıklarını vurguladı.

Cumhuriyet'in temel niteliklerini ve Tevhid-i Tedrisat'ı esas alarak eğitim sistemini, altyapısını ve müfredatı çağın gereklerine uygun bir biçimde güncellemeye devam ettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki çocuklarımızın ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde öğretmenlerimizin büyük rolü var. Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demiştir. Unutmamalıyız ki bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum, eğitim sisteminde çağı yakalayamamış milletler; ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır. İşte bu yüzden ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir."

Yılların ihmali sebebiyle öğretmenlerin bugün karşı karşıya oldukları sorunları gayet iyi bildiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, onların hayat standartlarını yükseltmek, çalışma koşullarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için imkanları zorlayarak gerekli adımları attıklarını ve atacaklarını vurguladı. Erdoğan mesajında şöyle dedi: "Bu doğrultuda öğretmenlerimizin özlük haklarında ciddi iyileşmeler sağladık. Hazırlık ödeneği ve ek ders ücretlerini önemli ölçüde artırdık. Öğretmenlik mesleğini kademelendirdik. Öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen devri başladı. Öğretmenlerimizi atama ve tayin kuyruklarından da kurtardık. Atama ve tayinler artık öğretmenliğin onuruna yakışır bir biçimde, internet ortamında, objektif olarak yapılıyor. Ayrıca son üç yılda 210 bin yeni öğretmen ataması yaptık. Öğretmenlik, öğretme görevinin yanı sıra öğrencilerin yeteneklerini, becerilerini ortaya çıkarma, yeri geldiğinde kişisel sorunlarında onlara yardımcı olma ve yol gösterme görevini de içeren, şefkat ve özveri isteyen meşakkatli bir meslektir. Ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber