Öğretmenler odasına çıkamayan öğretmen

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Feyyaz Tolan, bir Öğretmenler Günü'nde geçirdiği kazada 'yarım' kaldı. Ama, derslerini hiç aksatmadı. Okulda rampa bile yok. Öğretmenler odasına çıkamadığı için kafeteryada oturuyor

Bir öğretmenler gününde "yarım" kaldı Feyyaz Tolan. Yine de öğrencileri için direndi. Öğrencileri en iyi olsun diye acılarına rağmen derslerini hiç aksatmadı. Buna rağmen eğitim verdiği okula rahat girip çıkması için bir rampa bile yapılmadı. Özel tuvalet hazırlanmadı. Hatta tekerlekli sandalyesi ile birinci kattaki öğretmenler odasına çıkamadığı için ders aralarında kafeteryada oturmaya mahkûm oldu.

Feyyaz Tolan, Zeytinburnu Mensucat Santral Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni. 9 Eylül Üniversitesi Spor Akademisi'nden mezun olduktan iki yıl sonra, 1994'te iki yıllık öğretmenken trafik kazası geçirdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hem de.

Kumburgaz'daki kutlama yemeğinden dönerken ölüm virajını alamadı ve otomobiliyle üst üste takla attı. Omuriliği zarar gören öğretmen, asıl sakat bırakacak darbeyi ilkyardıma koşan insanlardan yedi. 15 gün şuuru kapalı olmak üzere tam 45 gün yoğun bakımda kaldı, bir yıl boyunca da hastanede yattı. Çıktığında vücudunun yüzde 95'i çalışamaz durumdaydı. İki yıl boyunca tedaviye dışarıdan devam etti.

Altın madalya kazandırdı

Kendini toparlamaya başlar başlamaz öğrencilerine koştu. O gün bugündür tekerlekli sandalyesinde, sürekli oturmaktan vücudunda yaralar açılmasına rağmen ne mesleğinden, ne öğrencilerden ödün verdi. Atletizm yarışmalarında öğrencilerine altın madalyalar kazandırdı.

Öğretmenler Günü'nde azmini haberleştirme için gittiğimizde Feyyaz Hoca'yı öğretmenler odasında "boşuna" aradık. Binada yaptığımız kısa turda engelli bir öğretmene hareket imkânı tanımayan bir okulda olduğumuzu, bu nedenle Feyyaz Hoca'nın üst kattaki öğretmenler odasına çıkamayacağını geç fark ettik.

'Rampa yapsak iyi olacak'

Sonunda da hocayı girişteki kafeteryada bulduk. Beden eğitimi dersini görüntülemek için bahçeye çıkarken, okul girişindeki bir basamaktan öğrencilerinin onu indirip çıkarışını "utanarak" izledik. Bu kareyi fotoğraflarken bir okul yöneticisinin, "Sana bir rampa yapsak iyi olacak" diyen "geç kalmış" sözlerini üzüntüyle işittik.

Bugün senin günün öğretmenim. Sen, kendini öğrencilerine, mesleğine adadın. Bunun bedeli olarak biz senin meslektaşlarının arasına katılmanı "lüks" saydık. Engeline engeller ekledik ve bunu çok geç fark ettik. Bizi affedebilecek misin öğretmenim?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber