Güneydoğu için Kürtçe bilen hemşire aldık

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Akdağ, TESEV raporundaki Güneydoğu'da Kürtçe bilen personel sıkıntısı olduğu tespitine karşı çıktı. Akdağ, "Son vekil ebe ve hemşireleri yerelden seçtik" dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) raporunda yer alan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sağlık kuruluşlarında Kürtçe bilen personel konusunda sıkıntı olduğu yönündeki değerlendirmeye katılmadı. Akdağ, bu konuda bölgede herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Kurtarma ekibi

Akdağ, bakanlığının bütçesinin sunumunu yapmak üzere geldiği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu öncesinde sorular üzerine rakam vermeden Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında Kürtçe bilen birçok personel bulunduğunu ifade etti.

Recep Akdağ, "Son bir uygulamayla vekil ebe ve hemşire istihdamı yaptık. Bunu yaparken de yerel elemanları, yani ikameti çalıştığı yerde olan kişileri istihdam ediyoruz. Dolayısıyla Türkçe dışında Kürtçeyi de bilen bir vatandaşımızsa orada istihdam ediliyor" dedi.

Akdağ, afet olaylarında da ülke genelinde en hızlı ve koordineli tıbbi müdahale için hazırlandıklarını, 71 ilde "Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi" adı altında 2 bin 210 personeli eğittiklerini söyledi.

Hastanelerde ihaleyle laboratuvar ve görüntüleme hizmeti aldıklarını belirten Akdağ, "Kayseri'de farelerin cirit attığı bir bodrum katında modern bir radyoterapi hizmeti, ihaleyle bir firma tarafından veriliyor" diye konuştu.

Türkiye'de 100 bin kişiye sadece 123 doktor düştüğünü belirten Akdağ, açığa rağmen Türk Tabipleri Birliği'nin doktor sayısını azaltmaktan söz ettiğini kaydetti.

Akdağ, "Tıp fakültelerinde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı Almanya'da 22.5, Fransa'da 10.8. Buna karşın Türkiye'de 3.6. YÖK'ü göreve çağırıyoruz. Hekimler işsiz kalmayacak" dedi.

Aile hekimliği iyi gidiyor

Akdağ, tam zamanlı kamuda görev yapan bir uzman doktora ortalama 3 bin 830 YTL ek ödeme yaptıklarını söyledi.

Pilot il Düzce'de halkın yüzde 77.5'inin aile hekimliği siste minden memnun kaldığını belirten Akdağ, gelecek yıl 11 ilde daha aile hekimliğine geçmeyi planladıklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber