Serdar, 25 kilometre sürüklenmiş

Ankara Çankaya'da 10 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Serdar Kandemir'in cesedinin önceki gün Etimesgut'taki sulama kanalında bulunmasının ardından, talihsiz çocuğun 25 kilometre sürüklendiği ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Nisan 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Serdar, 25 kilometre sürüklenmiş

PAŞA ALYURT, ALP EREN KAYA Ankara

Ankara Çankaya İmrahor Mahallesi'nde en son 10 gün önce sınıf arkadaşıyla okuldan çıkarken görülen Serdar Kandemir'in cansız bedenine önceki gün Etimesgut'taki sulama kanalında ulaşılmıştı. İmrahor Deresi'nden düştüğü tespit edilen Kandemir'in yaklaşık 25 kilometre sürüklenerek Etimesgut'ta bulunan sulama kanalına kadar geldiği belirlendi.

Cesedi tanınmaz hale gelen çocuğun bulunmasında arama kurtarma çalışmaları sırasında suyun basıncının düşürülmesinin önemli faktör olduğu öğrenildi. Suyun basıncının düşürülmesinin etkisiyle Kandemir'in cansız bedeninin sulama kanalı kenarında bir vatandaşın ihbarı sonucu bulunduğu bildirildi. Annesinin, üzerindeki kıyafetlerden teşhis ettiği çocuğun kimliği için DNA incelemesi yapılacak.

İmrahor Deresi'nden Akköprü Deresi'ne kadar olan bölümün üstü kapalı olması nedeniyle arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarda zorlandığı belirtildi. Üstü kapalı olan bu bölümün 8 kilometre olduğu bildirildi. Ankara'nın Sincan'a kadar birçok sulama kanalı noktasında aramalarda bulunan ekiplerin bazı il ve ilçelerde de arama hazırlığında olduğu öğrenildi. Serdar'ın kaybolduğu 14 Nisan sabahı, "Anne beni öp" diyerek gittiğini aktaran acılı anne Fadime Aygün, oğlunu kazağından ve siyah botlarından teşhis ederken kesin sonuçların belirlenmesi için adli tıpa doku örneği verdi. Sonuçların iki güne kadar belli olacağını söyleyen anne Aygün, "Ama ben biliyorum o benim yavrum" dedi.

'Bir çocuk bulmuş'

Serdar'ın nasıl bulunduğunu aktaran acılı anne, "Küçük bir çocuğun topu düşmüş suya. Topu almış, daha su var mı diye ileri gideyim demiş. O ara çocuğumu görmüş. Amcasına falan haber vermiş. Onlar da polise haber vermiş. Bir çocuk bulmuş benim oğlumu" dedi. Arama çalışmalarında herhangi bir ihmalin olmadığına da değinen Aygün, "Kimsenin günahını almak istemiyorum. İhmal olduğunu da sanmıyorum. Hepsi canla başla aradık dediler" dedi. Cenazeyi aldıktan hemen sonra defnedeceklerini de kaydeden Aygün, cenazenin Serdar'ın okulunun yakınındaki Mutlu Mezarlığı'na defnedileceğini söyledi. Evine yakın olduğu için orayı belirlediklerini ifade eden Aygün, "Ama evimi de buradan taşıyacağım. Çünkü ben burada durursam deliririm" diye konuştu.

'Babası da perişan'

Serdar'ın asker kaçağı olduğu için cezaevinde bulunan babasına ise ölüm haberi verilemedi. En son Serdar'ın kaybolduktan bir gün sonra eşi Ferdi Aygün ile görüştüğünü belirten Fadime Aygün, ölüm haberini Aygün'e söyleyemediklerini dile getirdi. Aygün'ün de perişan olduğunu dile getiren acılı anne, "Cezaevi izin verirse inşallah gelir, yoksa gelemez

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber