Çağrı Heyeti'nden Bahçeli'ye davet

MHP'de mahkeme kararı doğrultusunda olağanüstü kurultay süreci devam ederken, Çağrı Heyeti delegelere resmi davetiyeyi gönderdi. Davetiyede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "konuşma" çağrısı yapıldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Nisan 2016 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çağrı Heyeti'nden Bahçeli'ye davet

ÖNDER YILMAZ Ankara

Çağrı Heyeti'nin noter aracılığıyla il başkanlıklarına gönderdiği davet mektubunda, hukuki süreç anlatıldıktan sonra kongrenin hangi amaçla toplandığı ve gündemine yer verildi. Davet mektubunda Tüzük Kurultayı'nın 15 Mayıs, saat 10.00'da, Büyük Anadolu Oteli'nde gerekleştirileceği vurgulanarak, ilk toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantının da aynı yerde, aynı saatte, 22 Mayıs'ta yapılacağı kaydedildi.

Gündemde dikkati çeken en önemli madde ise, "Genel Başkan'ın konuşması" başlığı oldu. Olağan kurultaylarda rutin olarak yer alan bu başlığın tartışmalı bir kongre sürecinde aynen korunması ve Bahçeli'ye kongreye gelip konuşma yapma çağrısı yapılması dikkati çekti.

'Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "yok hükmünde" saydıkları bir kongreye Genel Başkan Bahçeli'nin gitmesinin söz konusu olmayacağını belirtti. MHP Genel Merkezi'nin değil konuşma yapma "hukuk komedisi" olarak gördükleri kongre katılmalarının dahi düşünülemeyeceğini belirten Yalçın, "Genel merkezin olmadığı bir yerde kendileri çalıp kendileri oymayacaklar. Hukuken sakat ve iptal edilecek davalık bir eylem içindele

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber