Dolmabahçe'de olan neydi?

Dolmabahçe görüşmesinde yer alan Mahir Ünal o gün olanları anlattı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Nisan 2016 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dolmabahçe'de olan neydi?

O gün, o salonda bulunan 7 kişiden biri de dönemin Ak Parti TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dı.

Bugün Kültür ve Turizm Bakanı olarak hükümette yer alan Ünal, dün sabah bazı gazetelerin Ankara Temsilcileri ile kahvaltılı bir basın toplantısında bir araya geldi.

Mahir Ünal şunları söyledi

Bir mutabakat yok, iki farklı açıklama var

Bakan Ünal, bizzat yer aldığı o toplantı merkezli tartışmaya şu ifadelerle katıldı:

- Sayın Cumhurbaşkanımız dün (önceki gün) Adana'da söylediği gibi... Orada bir mutabakat yok. İki Siyasi partinin "silahlara hayır" diyen ve "demokratik siyasete evet" diyen iki farklı deklarasyonu vardı orada. Yani HDP orada demokratik siyaset konusunda bir deklarasyonda bulundu. Hükümet adına da Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan da siyaset kurumunun sorun çözücü olarak demokrasinin asli unsuru olduğunu vurgulayan bir konuşma yaptı. Dolayısıyla orada bir mutabakat metni ve bir mutabakat olmadı. Bir mutabakat metni imzalanmadı, ortak bir metin söz konusu olmadı. İki siyasi partinin siyaset kurumunun sorun çözücü olarak önemine vurgu yapan iki farklı açıklaması vardı. Buradan bir mutabakat çıkarmak ve bu mutabakat üzerinden de kendi sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin Ak Parti'yi mahkum etmeye çalışması son derece yanlış.

- Dolmabahçe'deki HDP deklarasyonun amacı silahların bırakılmasıydı. Ancak deklarasyondan sonra bunun olmayacağı görüldü ve bu amacını kaybetti. Terör örgütü ve HDP tarafından siyasetin bu hamlesi anlamsızlaştırıldı. Bize veya Sayın Cumhurbaşkanımıza zaman zaman deklarasyonu yok sayma eleştirisi yapıyorlar. Bunu yok sayan Sayın Cumhurbaşkanımız değil, eylem ve söylemleriyle HDP ve terör örgütüdür. Diyorlar ki, "Cumhurbaşkanı, Dolmabahçe'de masayı yıktı, ondan sonra da bu çatışma süreci başladı"... Bu söylemin amacı, PKK terör örgütünün eylemlerini perdelemektir.

Murat Çiçek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber