Nema Tasarısı Hangi Aşamada?

20 Haziran 2006 tarihinde yayımladığımız haberde "Kendi İsteğiyle Sistemden Çıkanlar da Nema Alacak" başlığını kullanmış ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunun kabul ettiği düzenlemeyle, nema sisteminden kendi isteğiyle sistemden çıkanlara Devlet katkısının da verileceğini belirtmiştik. Ancak Plan ve Bütçe Komisyonunun kabul ettiği düzenlemenin Meclis Genel Kurulunda kabul edilip yasalaşması ve daha sonra Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması gerekmektedir. Ancak, tasarıya bu aşamada tıkanmış olup, hala Meclis Genel Kuruluna gelmemiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet katkısının verilmesini öngören düzenleme "Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı?nda yer almaktadır. Bu tasarı Haziran ayında görüşülmüş ve kendi isteğiyle nema sisteminden çıkanlara, alamadıkları Devlet katkısı miktarlarının da ödenmesine yönelik hüküm Plan ve Bütçe komisyonunda, tasarıya eklenmişti.

Bu düzenlemenin idari uygulamada hayat bulabilmesi için önce Meclis Genel Kurulunda görüşülmesi daha sonra da Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından onaylanması gerekmektedir.

Tasarı Meclis Genel Kuruluna getirilmediği için yasalaşamamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber