'Devletin yetkilerini benden intikam için kullandılar'

Konya'da, "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin davada müşteki olarak söz alan eski Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Okudan, "Devletin yetkilerini benden intikam için kullandılar." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2016 17:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Devletin yetkilerini benden intikam için kullandılar'

"Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında açılan davanın Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasında, eski Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'a müşteki olarak söz verildi.

Rektörlüğü döneminde açılan ihalelere müdahale ettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Okudan, "Üniversitenin içinde üniversite olmaz diye, istenilen yeri vermedim. Tüm baskılara rağmen vermedim ama mahkeme kararı olunca mecbur kaldım. Sanki dünyayı yaratmışlar gibi beyefendilerin önünde saatlerce ben sorgulandım." dedi.

Başsavcı Fatih Özdemir'in, dönemin Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'ya karşı çekincesi olduğunu dile getiren Okudan, "O tarihlerde polisten herkes korkuyordu. Ben de baskılardan bunalmıştım. Başsavcı Özdemir'e kolluk kuvvetlerini şikayet için gittiğimde bana 'Ben bir şey yapamam' dedi." diye konuştu.

"Hala vücudumda hasar var"

Salih Tuzcu'nun herkese adeta "derebeyi" gibi davrandığını ifade eden Okudan, şunları kaydetti:

"Devletin yetkilerini benden intikam için kullandılar. Evim aranıyor. Daha yarım saat bile olmadan evimdeki paralar internet sitelerine düşüyor. Evimdeki parayı YÖK'e bildirmişim. Hala vücudumda, beynimde hasar var. Bunları unutmak kolay mı? Hakkımda tutuklama kararı çıktı. 'Keser döner sap döner' dediler. Keser de döndü sap da... İnşallah hesap soran tarafta olurum da bu ülkeye faydam olur."

Duruşmada, sanık avukatı Mehmet Yıldırım ile tutuksuz yargılanan sanık eski emniyet amiri Ahmet Akif Karaoğlu, müdahale etmeleri nedeniyle salondan çıkarıldı.

Metin Bolat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber