'Farklı kültürleri Türkiye'nin hazinesi olarak görüyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin toplumsal mozaiğini oluşturan farklı dinleri ve kültürleri Türkiye'nin kıymetli bir hazinesi olarak görüyoruz. Bunlar fakirlik değildir, bunlar tam aksine zenginliktir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2016 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Farklı kültürleri Türkiye'nin hazinesi olarak görüyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan İslam Birliği Başkanlığınca düzenlenen, Hırvatistan'da İslamiyet'in resmi bir din olarak kabulünün 100. yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmada, dinler arasındaki münasebetleri tarihin acı hadiseleri üzerinden okumanın yanıltıcı ve yanlış olduğunu söyledi.

Bugün, acı olayları değil, bir arada yaşamaya dair güzel örneklerin konuşulması gerektiğine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün Hırvatistan bize bu konuda gerçekten takdir edilmesi, örnek alınması gereken müstesna bir tablo sunuyor. Biz de ülkemizin toplumsal mozaiğini oluşturan farklı dinleri ve kültürleri Türkiye'nin kıymetli bir hazinesi olarak görüyoruz. Bunlar fakirlik değildir, bunlar tam aksine zenginliktir."

"Bizi birbirimize düşürmek isteyenler kendi karanlıklarında boğulacaklardır"

Tasavvufta, çoklukta birlik anlayışı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bulunduğunuz ülkelerde ayrıştıran değil, kaynaştıran olmanız, birlik ve beraberliği teşvik etmeniz çok önemlidir. Tasavvufta kesrette vahdet anlayışı var. Yani çoklukta birlik. Bilhassa bu dönemde sizlerin liderliğine, katkısına ve özverilili çabalarına çok büyük ihtiyaç var. Şayet siz 'hoşgörü' derseniz, siz 'diyalog' derseniz, samimiyetle bir arada yaşama kültürünü savunursanız, emin olun bizi birbirimize düşürmek isteyen kesimler kendi karanlıklarında boğulacaklardır"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber