Çelik, ünlü sanatçılara ders verdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Kasım 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Eğitimciler Derneği'nin düzenlediği Öğretmenler Günü programı renkli görüntülere sahne oldu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de iştirak ettiği programda ünlü sanatçılar öğrenci oldu.

Gösterilerin ardından sahneye çıkan Bakan Çelik, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 13 okulun inşaatını üstlenen hayırsever Halil Türkkan'a "eğitim dede" diyerek elini öptü ve plaket verdi. Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Bakan Çelik, sahnede sergilediği yüksek performansıyla izleyenleri şaşırttı. Azerbaycan Türkçesi ile ilgili birkaç anısını anlatan Bakan Çelik, salondan büyük alkış aldı. Büyük İskender'in yaşamından örnek veren Çelik, "Büyük İskender der ki: 'Benim babam Flip değil, hocam olan Aristo'dur; çünkü Flip bana savaşmayı öğretti. Aristo ise ülkeleri fethetmeyi.' Ne mutlu o öğretmenlere ki kalpleri fethetmeyi öğretiyorlar."şeklinde konuştu. Bakan Çelik öğretmenlere hitaben: "Bizim istikbalimizi temin edecek güç eli kalem tutan ordumuzdur. Sizlere, bu ordunun komutanlarına saygılarımı sunuyorum." dedi.

Bakan Çelik'in yatılı olarak okuduğu ilkokul yıllarını anlatan bir filmin sunulduğu gece ilkokul öğretmeni Duygu Akça'nın görüntülerini gören bakan, duygulu anlar yaşadı. Okulu bırakmaya karar verdiği ilkokul 3. sınıfta onu karşısına alarak konuşan ve onu okumaya ikna eden öğretmenine büyük bir minnet borcu olduğunu söyleyen Çelik, "Tüm öğretmenler Duygu öğretmen gibi olmalı, işte öğretmen budur." diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber