Öğretmene tepeden bakmam

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Kasım 2006 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Kasım Öğretmenler Günü faaliyetleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığında düzenlenen tören, Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik'in Başöğretmen Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. 81 ilden gelen öğretmenler ile bürokratların katıldığı törende, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerle Başöğretmen Salonu'nda biraraya geldi. Sözlerine, ?Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlarım? diyerek başladı. ?Bizim için öğretmenler çok şeydir, tıpkı anne gibi? diyen Çelik, yurdun 80 vilayetinden Ankara'ya, gelen öğretmenlerin güzellikler ve hoş kokular getirdiğini söyledi.

ÖĞRETMEN KULLANMASIN

Çelik, daha sonra öğretmenlere vazo ve telefondan oluşan hediye paketlerini verdi. Bu sırada bazı basın mensuplarının, ?Sayın Bakan, hediyeleri daha iyi görüntü alabilmemiz için platformdan inmeden verir misiniz?? demesi üzerine Çelik, ?Ben öğretmenlere tepeden bakamam? karşılığını verdi. Öğretmenler, daha sonra Milli Eğitim Bakanı Çelik'e illerine özgü çeşitli armağanlar sundu. Bitlis'ten gelen bir öğretmenin ?Ahlat Bastonu? vermesine üzerine Çelik, ?Bunu öğretmenler kullanmıyor değil mi?? diye espri yaptı.

SÖZLEŞMELİ RAHAT OLSUN

Bakan Çelik, kendisini ziyaret eden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve ardından Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve beraberindeki heyeti kabul etti. Gündoğdu, Öğretmenler Günü'nde, öğretmenlerin özlük hakları ve eğitimci kimlikleriyle ilgili doğrudan sıkıntıları bulunduğuna işaret ederek, bu sıkıntıların eğitimin kalitesine olumsuz yansıdığını söyledi. Sözleşmeli öğretmenlerin kaygılarının yersiz olduğunu vurgulayan Çelik ise, kadroya geçmelerinin önünde hiçbir engel bulunmadığını, kadrolu atamaya sözleşmeli çalışan bütün öğretmenlerin başvurabileceğini belirterek, ?Sözleşmeli öğretmen askere gider, döner tekrar işine başlar. Meslekten ihracı gerektiren bir suç işlemediği sürece onun oradan alınması söz konusu olmaz? dedi.

Müjde varsa Başbakan verir

Bakan Çelik, yapılan iyileştirmelere rağmen öğretmenlerin ücretlerinin yeterli olmadığını belirterek, yılın öğretmenleri ile birlikte ziyaret ettiği Dışişleri Bakan Gül'den müjde istedi. Gül, ?Müjde varsa, Başbakan verir? diye cevap verdi. Çelik, Başbakan Erdoğan'a iletilmek üzere Gül'e tüm öğretmenler adına, porselen bir tabak ve sürahi ile el dokuması bir kilimi sundu. Gül de öğretmenlere çini işlemeli birer porselen tabak hediye etti ve toplu olarak fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber