Emniyetin mutemedi zimmet suçundan tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2006 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Emniyet Müdürlüğünün mutemedi olarak görev yapan bir polis memuru zimmetine yaklaşık 40 bin YTL geçirdiği iddiası ile tutuklandı. Yapılan incelemede polis memurunun emekli olan memurları çalışıyor göstererek, maaşları açtırdığı bir hesaba havale ettirdiği ortaya çıktı.

Muğla Emniyet Müdürlüğünde mali işlere bakan şube müdürleri yaklaşık 1 ay önce yaptıkları denetimler esnasında emekli olan bazı memurların maaşlarının ödenmeye devam ettiğini tespit ettiler.

Bu gelişme üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğünün mutemedi olarak görev yapan polis memuru D.B (34) meslektaşları tarafından gözaltına alındı.

40 BİN YTL'Yİ ZİMMETİNE GEÇİRMİŞ

Gözaltına alınan polis memurunun, emeklilik işlemleri tamamlanan 14 polisin maaşlarını açtırdığı bir hesaba havale ettirdiği ve yöntemle yaklaşık 40 YTL'yi zimmetine geçirdiği anlaşıldı.

Bu gelişme üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, polis memurundan zimmetine geçirdiği iddia edilen parayı iade etmesini istediler.

Polis memuru D.B, zimmetine geçirdiği parayı geri iade ettikten sonra çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu gelişme sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen müfettişlerin olayla ilgili bir soruşturma başlattığı da öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber