Yurtkur oteller zinciri

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Kasım 2006 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kurumun en büyük gelişim ve değişimi, 2002-2006 yılları arasında yaşadığını, gençler için yapılan yurtların, yıldızlı oteller seviyesindeki birer hayat merkezi haline getirildiğini söyledi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) 74. Genel Kurulu dün yapıldı. Genel kurulda konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeryüzündeki en büyük sermayenin insan sermayesi olduğunu, bunun idealizmle de beslenmesi halinde önünde şapka çıkarılacak bir sermaye olacağını anlattı. Küreselleşmenin sosyal hayattaki etkilerine de değinen Bakan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: ?Küreselleşmenin etki alanı dışına çıkamayız. Bu tartışmaya girmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Evet küreselleşme olumsuz etkiler de yaratmaktadır. Bir çok haksızlığı da beraberinde getirmektedir. Küreselleşme fakiri fakir, zengini zengin yapar. Atalarımız der ki; ağaçtan kopan yaprağın akıbetini rüzgar belirler. Dünya ile rekabet etmek durumundayız. Eğitime de destek vermek bu anlamda çok önemlidir. Biz ya eğiteceğiz ya da eğitememenin sonucuna katlanacağız."

YURTLAR ÇOK UCUZ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin 15 milyon dolar olduğunu hatırlatan Çelik, "Ekonomide iyileşme sürdükçe, yüksek öğretim gençliğine de daha fazla kaynak aktarılacaktır. YURTKUR'un 2002 yılı bütçesi 494 milyon YTL iken, 2006 yılında 1 milyar 712 milyon YTL'ye yükseltilmiştir" dedi. Çelik, üniversite yıllarında 22 kişilik koğuşta kaldığını anlattı, kurumun büyük gelişme göstererek bugün çok farklı bir noktaya geldiğine işaret etti. Yurtlarda kalmanın çok hesaplı olduğunu vurgulayan Çelik, aylık yurt yatak ücretinin 57 YTL olarak belirlendiğini hatırlattı. Dünyanın hiçbir yerinde bu kaliteyle bu kadar ucuza kalınamayacağının altını çizen Çelik, "Yurt dışında çok güzel yurtlar var, ama çok tuzlu" diye konuştu.

İCRA HABERLERİ YALAN

Öğrencilerin ayda 150 YTL de kredi alabildiklerini ifade eden Bakan Çelik, öğrencilerin sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinden verilen 150 YTL'lik kredinin sadece 70 YTL'sini ayırarak faydalanabildiklerini vurguladı. Çelik, YURTKUR'un sosyal devlet ilkesinin gözönünde bulunduran en büyük oteller zinciri olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak şunu yapıyoruz; bu yıl 65 bin kişiye burs vereceğiz. Öğrencilerin gelirlerini sıralıyoruz. En düşük gelirli olanlara burs veriyoruz. Geri kalanlar ise kredilerini alıyorlar. Yine sosyal devlet olarak vefa borcumuzu ödemek üzere şehit çocuklarına burs veriyoruz. Öğrencilere verilen kredinin bize geri dönüşü olmadığı zaman ?öğrencileri icraya veriyormuşuz' şeklinde medyada haberler çıktı. Bunlar doğru değildir." YURTKUR Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kazdağlı ise, 1961'de 18 yurtta 5182 yatak kapasitesine sahip olan kurumun, bugün 218 yurtta 200334 yatak kapasitesine ulaştığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber