?Sayım memuruyuz' diyerek senet imzalattılar!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Kasım 2006 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NEVŞEHİR'de kendilerini Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nce sürdürülen ?İkamete Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi' görevlisi olarak tanıtıp 3 günde 20 kişiye çeşitli ürünler bırakarak, senet imzalatan 6 kişi hakkında şikayette bulunuldu.

İstanbul Yenibosna'da faaliyet gösteren bir şirkete bağlı, aralarında kadınların da bulunduğu satış görevlileri, okuma- yazma düzeyleri olmayan yaşlı çiflerin evlerine girerek kendilerini sayım memuru olarak tanıttı. Bu dönemde geçinmenin zor olduğunu, hem satış yapıp hem de sayımda görevli olduklarını belirten 6 kişi, İstanbul'dan geldiklerini ve ev sahiplerinin, firmaları kanalıyla çeşitli ev gereçleri almaya hak kazandıklarını söylerken, beraberlerinde getirdikleri çeşitli ev araç ve gereçlerini verdi. Bunun karşılığında senet de imzalatan bu kişiler sayım işi için yeniden geleceklerini ve aldığı ürünlerin kutularını kesinlikle açmamaları gerektiğini, yeniden gelecekleri güne kadan bu kutuların açılmamasını isteyerek gitti. Ev sahipleri gelen olmayınca şirketi ararken kendilerine bu ürünleri satın aldıkları, bunların geri alınmayacağını, senetlerde imzalanan rakamların ödenmesi gerektiğini söyledi.

Nevşehir'deki 20 kişi, 4 bin 77 sayılı kanunun 8'inci maddesi uyarınca satış sözleşmesinin bulunmaması ve satılan ürünün 7 gün içinde satan firma tarafından iade alınması gerektiğini belirten yasaya göre, Nevşehir Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne şikayette bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber