Valilikten 'harem selamlık' konferans

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır Valiliği ile Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü'nün düzenlediği konferansta kadınlar ve erkekler ayrı oturtuldu. Konuşmacı Demirci, 'Iğdır Kâbe etekleri gibi' dedi

Iğdır Valiliği ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Fert ve Toplum Hayatına Işık Tutacağına İnandığımız Hayata Düşülmüş Notlar" konferansına katılan kadın ve erkekler, harem-selamlık oturdu.

İnci Düğün Salonu'nda dün düzenlenen konferansa, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şimşek, Defterdar Yaşar Kısa ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Konferansta kadınlar ve erkekler ayrı ayrı oturtuldu.

Eski doktorun sözleri

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ilahi korosunun konserinin ardından kürsüye, Samsun'da doktorluk yaparken mesleğini bırakan ve dini içerikli kitap yazıp özel bir televizyon kanalında da program yapan Senai Demirci çıktı. Demirci, Iğdır'da namaz kılmanın Kâbe eteklerinde kılmakla eşdeğer olduğunu söyledi. Demirci, Türkiye'de bazı insanların dine bağlılığı çekemediğini öne sürerek şunları söyledi:

"Başı açık, başı kapalı konusunu gündeme getirdiler.Sonra kamusal alan içi ve dışı diye alanlar yarattılar. Bizler bu alanın ne içindeyiz ne de dışında. Bizler rahmet alanındayız. Iğdır'da namaz kılmak çok güzeldir.

Çünkü güneşin ilk doğduğu yer Iğdır. Namaz ve iftarın ilk önce açıldığı il de Iğdır. Iğdır'da namaz kılmak Kâbe eteklerinde namaz kılmak gibidir."

Demirci, konferansın ardından, davetlilere kitaplarını imzaladı.

Danimarka'da bir gazetede yayımlanan karikatürler, Papa 16. Benedictus'un, Hz. Muhammed ve İslamla ilgili sözleri üzerine dün Zonguldak'ta düzenlenen, "Hz. Muhammed'in hayatından kesitler" konulu konferansta da kadın ve erkekler ayrı yerlerde oturdu.

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nce düzenlenen konferansa AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, İl Müftü Yardımcısı Kenan Habipoğlu da katıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber