Acaristan'ın üç savcısı: Yılbaşı piyangosunda Acar'dan savcıya araba

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdal ve İsmet Acar'ın yılbaşı partisinde savcıya 'piyangoyla' araba hediye ettiği, hâkimleri kulübe parasız üye yaptığı ve 8 bin metrekare devlet ormanını Acarkent'e kattığı iddia edildi.

İstanbul-Beykoz'daki kaçak yapılaşmayla gündemde olan İsmet ve Erdal Acar'ın ilçede kurduğu 'çarpık düzenin' ilginç bağlantıları birer birer ortaya çıkıyor. Beykoz'da 5 bin dolarlık aidat ile üye olunan Colessium Kulüp'e, hâkim ve savcıların ücretsiz üye yapıldığı iddia edildi. Kulüpte düzenlenen yılbaşı partisinde Cumhuriyet Savcısı Cahit Atalay'a Volkswagen Polo otomobil hediye edilirken, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Ertutkun'un oğlu Cem Ertutkun da İtalya'ya 6 aylık yabancı dil eğitimine gönderildi. Olay Adalet Bakanlığı'na ihbar edilince savcının görev yeri değişti.

BAŞKANIN EŞİ MUHASEBE MÜDÜRÜ

Diğer yandan Beykoz'da Acarkent Sitesi'nin yüzde yapılaşma izni olmasına rağmen yüzde 96'sına inşaat yapıldığı ortaya çıktı. Bu konudaki inceleme raporuna rağmen yıllarca aynı bölgedeki 35 katlı 3 plazanın inşaatının da halen sürdüğü anlaşıldı. Olay İsmet Acar'ın yanında çalışan eski Orman Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yardımcısı Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Başer'in ihbarıyla ortaya çıktı. Başer, 30 Temmuz 2006 tarihli dilekçesiyle Acarkent'te 35 katlı 3 kaçak plaza yapıldığını ihbar etti. Bu dilekçe üzerine Orman Bakanlığı'nca3 kişilik bilirkişi heyeti oluşturdu. Üç kişilik bilirkişi komisyonunun başkanı olarak da Sabahattin Bulut atandı. Komisyon Acarlar lehinde rapor çıktı. Rapor hazırlandığında Komisyon Başkanı Orman Yüksek Mühendisi Bulut'un eşi Emel Bulut'un 1998'den itibaren İsmet Acar'ın Acarlar Koleji'nde muhasebe müdürü olarak çalıştığı ortaya çıktı. Sabahattin Bulut başkanlığındaki komisyon, kaçak yapıldığı ihbar edilen plazalarla ilgili hazırladığı 5 Ağustos 2006 tarihli inceleme raporunda, halen 17 kat seviyesine gelen plazaları görmedi ve rapora hiç bir şey yazılmadı.

DEVLET ORMANINA SU DEPOSU

Bulut raporunda durumu aktarmayınca, Orman Bakanlığı'nca herhangi bir işlem de yapılmadı. Olayla ilgili ihbarda bulunan Orman Bakanlığı eski Marmara Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Başer, kaçak plazaların Orman Bakanlığı'nca suç tutanağı düzenlenerek durdurulması gerektiğini söyledi. Başer, Acar İnşaat'ın bin metrekare devlet ormanını Acarkent'e dahil ettiğini ve yol, otopark, su deposu olarak kullandığını söyledi. Başer iddialarına, 21 Temmuz 2005'te İstanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi'nin dilekçesine verdiği resmi yanıtı dayanak gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber