Gündemden önemli satır başları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Merkez Binada toplanacak.

- Erdoğan, parti genel merkezinde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun toplantısına da başkanlık edecek.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Umman'daki temasları çerçevesinde Sultan Qaboos Camii ve Bait Al Zubair Müzesi'ni ziyaret edecek, Ummanlı gazetecilerle bir araya gelecek.

- Arınç, resmi ziyaretinin ardından Ankara'ya dönecek.

3- Türkiye'yi Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün temsil ettiği Avrupa-Akdeniz Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı, Finlandiya'nın ev sahipliğinde Tampere kentinde başlıyor.

- Gül'ün, AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzarekeci Ali Babacan: "IMF'nin yeni hesaplama sistemiyle Türkiye'nin kotası daha da artacak."

- "Türkiye, doğal kaynağı olmadan dünyanın yükselen ekonomileri içinde gösteriliyor."

- "Turizmde elde edilen gelirler açısından bu yılı, geçen yıla yakın bir noktada bitirebiliriz."

5- Devlet Bakanı Beşir Atalay, adrese dayalı nüfus kayıt sistemiyle ilgili olarak Türkiye İstatistik Kurumu'nda basın toplantısı yapacak.

6- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İspanya'nın başkenti Madrid'de, "Kadına Karşı Şiddetle Savaş Kampanyası"nın başlatılacağı Avrupa Konseyi konferansına katılacak.

7- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2006 Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Ankara'da, ilköğretim öğrencilerinin vergi konulu resim, şiir ve slogan sergisinin açılışını yapacak.

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi tarafından İstanbul'da düzenlenen Türkiye 10. Enerji Kongresi'ne katılacak.

- Kongrede, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da bulunacak.

9- TBMM çalışmaları...

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2007 yılı bütçesi görüşülecek.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, basınla sohbet toplantısı düzenleyecek.

10- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İzmir'de...

- Ağar, Ege Sivil Toplum Birliği'nin düzenlediği "Orta Doğu" konulu toplantıya katılacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclisi'nin bu ayki konuğu da Ağar olacak.

11- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi nedeniyle Brüksel'e gidiyor.

12- Toplantı...

- TARİŞ Üzüm Birliği'nde düzenlenecek basın toplantısıyla, İtalyan Kooperatifi Apofruit ile yaş sofralık üzümde yapılacak işbirliğinin ana hatları açıklanacak.

- İzmir Ticaret Borsası Meclis Toplantısı yapılıyor.

- Antalya'da süren 22. Ulusal Kardiyoloji Kongresi'nde, Türk Kardiyoloji Derneği öncülüğünde hazırlanan "Ulusal Kalp Sağlığı Politikası", TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün de katılacağı oturumda sunulacak.

13- Devlet, vatandaşıyla mahkemelik...

- Devlet, bugüne dek 543 bin 835 davada vatandaşıyla karşı karşıya geldi.

- Davaların 112 bin 730'u sonuçlandı. Karara bağlanan davaların yüzde 66,4'ünde mahkemeler Hazine, yüzde 33,6'sında da vatandaşı haklı buldu.

- Halen 323 bin 227'sinde Hazine, 107 bin 878'inde de vatandaşın davacı olduğu 431 bin 105 dava, mahkemelerde sonuçlanmayı bekliyor.

14- Türk yazılım pazarı, bu yıl 650 milyon dolara ulaşacak.

- Yazılım ihracatı geçen yıl 15 milyon doları aşarken, Türkiye, en fazla ihracatı ABD, Almanya ve Irak'a gerçekleştirdi.

- Orta Doğu ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, yazılım ihracatında büyük potansiyel sunarken, sektörün en büyük sorununu ise eğitim ve beyin göçü oluşturuyor.

15- Türkiye-Ermenistan konusunda vatandaşların beklentileri...

- İstanbul, Ankara ve Erzurum'da 8 bin 714 kişiyle yapılan ankette, Türkiye'nin Ermenistan ile ekonomik ve sosyal ilişki kurması için vatandaşların beklentileri araştırıldı.

- Ankete katılanların yüzde 18'i Türkiye'nin Ermenistan ile hiçbir biçimde ilişkiye girmesini istemiyor.

- Ermenistan'ın, diasporayla ilişkisini kesmesi ve sözde soykırım iddialarında vazgeçmesinin ekonomik ve sosyal ilişkilerin başlaması için yeterli bulanların oranı yüzde 16'da kaldı.

- Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez: "Anket sonuçları 'affetmek büyüklüktür' felsefesini bir kere daha ortaya koydu."

16- Acısız, ağrısız teşhis ve tedavi: Quantum...

- Quantum tekniğiyle deri üzerinden ölçümler yapılarak vücudun geneli hakkında bilgi sahibi olunuyor.

- Doç. Dr. Kalaycıoğlu: "Quantum tıbbının en büyük faydası, yarım saat gibi kısa bir sürede sadece derideki elektriksel aktiviteyi ölçerek vücudunuzun her organının durumunu gözler önüne sererek size tedavi protokolünü sunmasıdır."

- "Bu teknikle yapılan çalışmalarla yüzde 80-95 doğru bilgi veriliyor."

- "Yapılan çalışmalarda, kullanılan ilaçlarla birlikte quantum tıbbı tatbik edilen vakalarda iyileşmenin hızlandığı, daha az ilaç tüketildiği ve kullanılan ilaçtan daha yüksek verim alındığı gözlenmiştir."

17- Proje üreten işsizken patron oluyor.

- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, "(birkaç milyarım olsa iş kurarım)" diyenlerin düşlerini gerçekleştiriyor.

- "Balık vermek yerine balık tutmak" felsefesiyle hareket eden kurum, projeyle başvuranlara 3-5 bin YTL arasında iş kurma kredisi sağlıyor.

- Adana'da yaklaşık 50 kişinin başvurduğu Dünya Bankası destekli krediyi ilk kez traktör tamir atölyesi kurmak isteyen bir kişi hak etti.

18- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 4. Dünya Şampiyonası'na katılan Bayan Boks Milli Takımı'nı kabul edecek.

19- Türk Telekom Lig (A)'da 15. hafta mücadelesi, İstanbul'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Altay maçıyla tamamlanıyor.

20- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların teknik adam ve yöneticileri, haftanın maçlarıyla ilgili görüşlerini açıkladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber